Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
377.64 KB
2009-02-04 15:15:02
 Zalai Hírlap 2009 02 03 028sz 12old - A kistérségi portálon szórakozni is lehet.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
178
513
Zalai Hírlap 2009. február 3. 28. szám 12. oldal
A kistérségi portálon szórakozni is lehet

A cikk szövege:

A kistérségi portálon szórakozni is lehet
Nagykanizsa (hba) - Jelentős tartalomfejlesztésen ment át az elmúlt időszakban a Halis István Városi Könyvtár kistérségi portálrendszere - immár játékokat is találhatunk rajta.
Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója elmondta: a Halis István Városi Könyvtár munkatársai által létrehozott és működtett, a kistérség egészét felölelő internetes közösségi portálrendszerre, a Nagykarra már korábban felkerültek a nagykanizsai kistérség településeinek szellemi, építészeti és természeti értékei. Ez, az olvasók tömegének segítségével létrehozott tartalom most kibővült az adott településekjellegzetes részeiről, látványosságairól készített panoráma felvételekkel is. A fotográfiák segítségével virtuális utazás során ismerkedhetünk meg a kistérségi társulás több mint harminc településének fontosabb látnivalóival, építészeti értékeivel.
Ujabban azonban nemcsak érdekes információk, ismeretterjesztő anyagok várják az olvasókat, hanem különböző játékok is. Többek között egy, a Honfoglalóként ismert játékhoz hasonló menüponttal is megpróbálnak az érdeklődők kedvében járni a honlap működtetői és készítői. Ez természetesen elsősorban az egyes települések értékeivel kapcsolatos ismereteinket teszi próbára. A kérdésekből még egy különálló kvízjáték is készült. Sőt, aki kedvet érez hozzá, az próbára teheti a memóriáját egy képjátékkal is.
Czupi Gyula hozzátette: a fejlesztéstől természetesen azt remélik, hogy a már eddig is komoly látogatottsággal bíró portálrendszer még kedveltebb lesz a fiatalok körében. S ha már belebonyolódnak a játékba, talán rápillantanak a komolyabb tartalmakra is.

Insert failed. Could not insert session data.