Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.88 MB
2009-05-28 15:39:54
 Zalai Hírlap 2009 05 26 122sz 14old - Közmunkásokkal.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
172
464
Zalai Hírlap 2009 05 26 122sz 14old - Közmunkásokkal

A cikk szövege:

Közmunkásokkal
SEGÍTSÉG A városi könyvtár is ad munkát a rászorulóknak
„Több olyan feladatunk is van, melyekhez nincs elég emberünk"
Horváth Istvánné három hónapig marad a könyvtárban. Czupi Gyula igazgató szerint sok segítséget jelentenek számukra a közmunkások
Nagykanizsa (hba) - Húsz közmunkást foglalkoztatnak a Halis István Városi Könyvtárban. Akik, ha kell, szkennelnek, ragasztanak, ha kell, postára mennek, s helytállnak a ruhatárban is.
Czupi Gyula igazgató elmondta: korábban is foglalkoztattak közmunkásokat, így van némi tapasztalatuk ez ügyben.
- Mindig boldogan fogadjuk a közmunkaprogramban foglalkoztatható munkatársakat, hiszen például csak egyetlen ruhatárosunk van, ami sok esetben kevésnek bizonyul - magyarázta Czupi Gyula. - S van egy csomó olyan, technikai természetű munkánk is, amihez bizony, szintén nem rendelkezünk elegendő emberrel. Most, hogy újra lehetőségünk adódott közmunkások foglalkoztatására, végiggondoltuk, milyen munkafolyama-tokat tud bárki elvégezni, s melyek azok, amelyekhez szükséges némi előképzettség. Előbbiek esetében valamilyen szinten be kell tanítanunk új kollégáinkat, míg a már némi jártassággal rendelkező közmunkásainkra bonyolultabb feladatokat is rábízhatunk. S az sem utolsó szempont számunkra, hogy közmunkásaink munkájuk során maguk is könyvtárhasználóvá válnak.
Czupi Gyula elmondta: az egy időben foglalkoztatott húsz munkavállaló mást és mást csinál: van, aki a postáról hozza el a leveleket, van villanyszerelő, aki a kisebb elektromos munkálatokban nyújt segítséget. Más a ruhatárban dolgozik, de olyan is akad, aki szkennel, vagy éppen könyveket ragaszt.
Horváth Istvánné az egyik szupermarketben dolgozott eladóként, ahonnét 2007 decemberében kellett eljönnie. A lehetőségre a programot koordináló Via Kanizsa Nonprofit Zrt. hívta fel a figyelmét.
- Április 22. óta dolgozom itt, s nagyon jól érzem magam - mondta kérdésünkre a könyvragasztással, a ruhatárral foglalkozó asszony. - Kilencven napot töltök itt, az előírásoknak megfelelően, augusztus 26-ig. Hogy aztán mi lesz, nem tudom, bár vannak terveim. Én is szeretnék munkahelyet, de túlzottan nem reménykedem.

Insert failed. Could not insert session data.