Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.7 MB
2009-06-19 09:53:44
 Nagykanizsai Maraton 2009 06 19 024sz 03old - Virágzott a Tisza Magyarkanizsán.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
365
1188
Nagykanizsai Maraton 2009. június 19. 24. szám 3. oldal - Virágzott a Tisza Magyarkanizsán


A cikk szövege:

Virágzott a Tisza Magyarkanizsán
A páratlan jelenség részesei voltak a kanizsai gólyalábasok is
Hihetetlennek tűnt, hogy egy óvodai intézményhálózat, melynek központja Magyarkanizsán van, képes egy jelentős fesztivált szervezni. Pedig azon a nagykanizsai óvodai konferencián, ahol a helyi gólyalábasok meghívást kaptak egy szerbiai fellépésre, ez hangzott el.
Az invitálók vállalták, hogy szállást, étkezést és hazafelé benzint biztosítanak. Nagykanizsáról a Polgármesteri Hivatal ajándékokkal indította útjára a Halis István Városi Könyvtárban működő csoportot, melynek minden tagja izgatottan várta az utazást, ugyanis tudták, épp a tiszavirágzás időszakában érkeznek Magyarkanizsára. Ennek csodájára jár egész Európa, a
gólyalábasokkal párhuzamosan például belga forgatócsoport rögzítette filmre ezt a jelenséget - így emlékezett Czupi Gyula, a csoport vezetője, aki a következőképpen folytatta az utazás részleteinek felidézését: „Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor kiderült, hogy tényleg nagyszabású fesztivál ez az óvodai évzáró. Óvodások százai, szüleik, rokonaik, kis és nagy testvéreik töltötték meg a hatalmas népkertet. A fészkét elhagyó madárról elnevezett iskoláskor előtti intézmények vezetője, Koncz Julianna igazgató hatalmas stábot irányított. A nagykanizsai gólyalábasok vezetésével három irányból érkezett az ünneplő sereg. A tér fái alatt játékok sora várta az érdeklődőket. Előtte azonban kedves és személyes hangú megnyitó volt, melynek zárásaként gólyalábas bemutatót láthatott a nagyérdemű. Ilyen közönség előtt beszélni egy másik, a Duna túloldalán található Kanizsáról, az ottani gólyalábazásról, Halis Istvánról, a gólyalábas történetünk szerzőjéről, nagyszerű élmény volt. A közönség a fellelkesülten szereplő gólyalábasokat tömegesen kereste fel a játékos csoportok között is, ahol a sok-sok gólyaláb mind gazdára lelt." A nagykanizsai gólyalábasokat másnap csónakokkal vitték a Tiszára, ahol megtekintették a kérészek születését, halálát. Városunk küldöttségének tagjai joggal érezhették, hogy nemcsak élményt kaptak, hanem vittek is a szerbiai településre, s remélhetőleg a két város is közelebb került egymáshoz.

Insert failed. Could not insert session data.