Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
931.1 KB
2009-09-17 13:38:16
 Zalai Hírlap 2009 09 15 216sz 07old - Nagykanizsa madártávlatból.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
163
431
Zalai Hírlap 2009. szeptember 15. 216. szám 7. oldal - Nagykanizsa madártávlatból

A cikk szövege:

Nagykanizsa madártávlatból
Fontos lenne a társadalmi összefogás
Somogyi Győző
grafikusművészre
számítanának
Nagykanizsa (hba) - Izgalmas kezdeményezést indít útjára a Halis István Városi Könyvtár: Nagykanizsa madártávlati képét készíttetnék el Somogyi Győző neves kortárs grafikussal. Mivel a munka aprólékos, „ára" sem kevés, ezért a bibliotéka gyűjtést indít.
Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója elmondta: úgy látják, hogy a város közéletéből hiányoznak a széles társadalmi összefogást eredményező kezdeményezések. Ezért is gondoltak munkatársaival együtt arra: gyűjtést szerveznek annak érdekében, hogy Somogyi Győző, a Balaton-felvidéken Salföldön élő grafikus - aki többek közt a Magyar huszárok című könyv illusztrátora - megrajzolja Nagykanizsa madártávlatból készült képét.
Czupi Gyula reményei szerint a szimbolikus alkotásra minden kanizsai büszke lehetne. A művész a Kárpát-medence és több város ilyen típusú rajzát elkészítette már, amelyek a bibliotékában éppen most, szeptember 24-én, a 17 órakor megnyíló Somogyikiállításon megtekinthetők lesznek.
A tárlaton maga a képzőművész is részt vesz, jelenlétét kihasználva, a megnyitó keretében megpróbálják azt is felmérni: vajon a széles közönség hozzájárulna-e akár anyagilag is a kép elkészítéséhez? Az igazgató jelezte: terveik szerint a milliós nagyságrendű akciót sokan segítik majd pár száz, vagy ezer forintos adománnyal, melyért cserébe nagykanizsai vonatkozású apró ajándéktárgyakkal kedveskednek a nagylelkű adományozóknak. Az alkotás 2011. május elsejére készülne el, a könyvtár ugyanis akkor ünnepli fennállásának 60. születésnapját.

Insert failed. Could not insert session data.