Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.97 MB
2009-10-21 21:03:37
 Nagykanizsai Maraton 2009 10 09 040sz 01old - Majdnem csillag született.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
366
1157
Nagykanizsai Maraton 2009.10.09. 040. szám 1. oldal - Majdnem csillag született


A cikk szövege:

GÓLYALÁBON a világot jelentő deszkák felé
Majdnem csillag született...
Kis híján a televíziós felvételig jutott a Csillag születik című tehetségkutató műsor válogatásán a Nagykanizsai Gólyalábasok csapata.
A kanizsai gólyalábasok - jó szokásukhoz híven - ismét pozitív hírét vitték a városnak.
Igaz, csak a tehetségkutató műsor küszöbéig jutottak el, de ez is óriási eredmény, hiszen sokakkal sikerült megismertetniük a falábon járás "tudományát".
Még a nyáron merült fel a gondolat, hogy újabb feladatra vállalkoznak. Köztudott, hogy szabadtéri programokon, fesztiválokon olyan számokat mutattak be szerte az
országban és külföldön is, melynek fő célja az, hogy kedvet csináljanak ahhoz, hogy a nézősereg is megpróbálkozzon a falábra állással. „Tulajdonképpen ez egy show-műsor, amiben a nézők megismerhetik a gólyalábazás örömét, a nagykanizsai gólyalábazás szokásait, a végén pedig maga a közönség is megtanul gólyalábazni" - hangsúlyozta a városi könyvtár igazgatója, a gólyalábasok vezetője. Czupi Gyula hozzátette:
„A Csillag Születik program kedvéért most le kellett mondani a szövegről, a közönség közvetlen közelségéről és egy zárt színház színpadján kellett bemutatnunk valami érdekeset. A Csík Zenekar zenéjére szerkesztettünk egy „történetet" három fajta gólyalábra. A csapat legügyesebbjei közül nyolcan sok napos gyakorlás után először sok száz jelentkező között mutatta be műsorát. Féltünk a zárt tértől, mely számunkra idegen volt, de bíztunk a műsor érdekességében is. Végül továbbjutottunk és újabb bemutatkozásra hívtak bennünket, ahol klasszikus színházi körülmények között, egy jeles fővárosi színház színpadán mutatkozhattunk be." A zsűri azonban - ahogy Czupi Gyula szerint várható is volt - nem jutatta tovább a csapatot, ám a gólyalábazás lehetőségére, örömére és arra, hogy ez a dolog Nagykanizsához kötődik, kétségkívül sikerült felhívni a figyelmet.
VT

Insert failed. Could not insert session data.