Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.01 MB
2009-10-21 21:08:29
 Nagykanizsai Maraton 2009 10 16 041sz 01old - Emlékek az utókornak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
218
613
Nagykanizsai Maraton 2009.10.16. 041. szám 1. oldal - Emlékek az utókornak

A cikk szövege:

ÖRÖKHAGYÓ napok és Könyves Vasárnap
Emlékek az utókornak
A megszokottól eltérően, vasárnap is nyitva volt a Halis István Városi Könyvtár. Többen is felkeresték aznap délután az intézményt, beiratkoztak, újságot olvastak kölcsönöztek és megismerkedtek a könyvtár munkájával.
Csatlakozott a „Ne üljön otthon, ha könyvtárában otthon lehet!” Országos Nagyi Könyvtári Napokhoz a Halis István Városi Könyvtár.
A kanizsai bibliotéka által szervezett programsorozat alapgondolata az volt, hogy a város idős lakói, illetve az őket tömörítő szervezetek az utókor számára hagyják örökül emlékeiket (digitalizált fotók, iratok, filmfelvételek formájában) a nagykar-on. E szellemiségben rendezték meg az „Örökhagyó napot”, melyen a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban működő vasutas nyugdíjas klubok mutatkoztak be, Balogh István az Idősügyi Tanács munkájáról szólt, majd Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyettese azt mutatta meg az időseknek, hogy az intézmény honlapján mi minden olvasható a vasútról. Természetesen nemcsak Nagykanizsán, hanem a kistérség több településén is, így Nagyrécsén és Surdon szerveztek hasonló összejövetelt. Az ezeken történtek, akárcsak az október 11-ei Könyves Vasárnap eseményei, hamarosan felkerülnek a világhálóra. Utóbbi rendezvény attrakciója egyébként a „Divatos nagyik, divatos olvasnivalói” program volt, melyen a nyugdíjas könyvtárlátogatók vallottak mai olvasási és könyvtárhasználati szokásaikról, gyermekkoruk és az olvasás, tanulás kapcsolatáról. A nap folyamán lehetőség nyílt arra is, hogy az érdeklődők megismerkedjenek az intézmény múltjával is. Az ünnepi rendezvénysorozatot -erősítve a nagyszülők és unokák közötti kapcsolatot- október 16-án délelőtt a „Nagymama mesél” című programmal zárják.

Insert failed. Could not insert session data.