Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
977.22 KB
2010-03-09 09:04:37
 Zalai Hírlap 2010 03 05 054sz 05old - A kanizsai céhekkel nyitnak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
157
553
Zalai Hírlap 2010. március 5. 54. szám 5. oldal - A kanizsai céhekkel nyitnak

A cikk szövege:

A kanizsai
céhekkel
nyitnak
Nagykanizsa (hba) - Hamarosan kezdetét veszi a Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme új évada. A fő szervező Czupi Gyula elmondta: ezúttal elsősorban helyi szerzők lépnek a katedrára.
Az idestova két éve zajló, a népszerű televíziós műsor mintájára indított ismeretterjesztő előadás-sorozat folyamában kisebbfajta kényszerű szünet volt érzékelhető az elmúlt időszakban, tudtuk meg a Halis István Könyvtár igazgatójától. Ugyanis az egyes előadások a kétkötetes Nagykanizsai Monográfia fejezeteire épülnek, s nem volt könnyű olyan szerzőket találni, akiknek idejük engedi, hogy tudományukat a közönség elé tárják. Most azonban sikerült néhányukkal megállapodni, s ezúttal javarészt helyi szakemberek vállalták el a felkérést. Az idei első alkalomra március 29-én 11 órától kerül sor a Medgyaszay Házban, amikor Lendvai Anna Kézművesség és céhek története Nagykanizsán 1690-től 1849-ig címmel tart előadást.
- A többi előadóval is van már elvi megállapodásunk - jelezte Czupi Gyula. - Így dr. Horváth Lászlóval, a Thúry György Múzeum volt igazgatójával, aki a régészeti fejezetet írta. Bírjuk Rábavölgyi Attila helytörténész ígéretét, s jelen állás szerint nyári előadás is lesz, amire nem számítottunk. A honfoglalás kori fejezet szerzője, Szőke Béla Miklós régész érkezik a fővárosból, kíváncsian várjuk, mekkora lesz az érdeklődés a hagyományosan pihenéssel töltött időszakban.
Czupi Gyula azt is hozzátette: a már megszokottak szerint a helyi televízió közvetíti az előadásokat, DVD készül belőlük, és egy internetes kvízjáték is fut, amely már nagy sikert aratott a decemberi családi hétvégén.

Insert failed. Could not insert session data.