Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
643.05 KB
2010-06-04 13:29:50
 Zalai Hírlap 2010 05 20 116sz 15old - Ha csak töredékek maradnak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
155
495
Zalai Hírlap 2010. május 20. 116. szám 15. oldal - Ha csak töredékek maradnak

A cikk szövege:

Ha csak
töredékek
maradnak
Nagykanizsa (hba) - A
Nagykanizsai Kistérségi Adatkezelő Rendszer honlapján hozzáférhető újszerű és olvasóbarát online katalógussal állt elő a Halis István Városi Könyvtár.
Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója elmondta: az elmúlt időszak fejlesztései révén a dokumentumok után kutakodók háromféle módon is kereshetnek a könyvtár honlapján. Egyrészt rendelkezésükre áll a könyvek, folyóiratok, DVD-k, hangoskönyvek adataiból felépített nyilvános, interneten elérhető adatbázis. Másrészt egyszerre kutakodhatnak a korábbi katalógusban és a kistérségi adatkezelő rendszer állományában meglévő e-könyvek között. A kapott részletes információkat egy virtuális kosárba dobhatjuk, s ha nincs otthon nyomtatónk, a könyvtárban ki is nyomtathatjuk.
A legújabb, szintén saját fejlesztésű keresőben pedig a program kidolgozója, a könyvtár informatikusa, Szörényi Szabolcs rendkívül olvasóbarát módon teszi lehetővé a nekünk fontos adat megtalálását. Az új kereső már az első betűk beírása után rákeres szerzőre, címre, alcímre, közreműködőre és kiadóra. Csupán szótöredékek alapján 80-100 találati lehetőséget kínál fel, melyek közül könnyen ki tudjuk választani a minket érdeklő dokumentumot.

Insert failed. Could not insert session data.