Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.56 MB
2010-06-04 13:33:06
 Zalai Hírlap 2010 06 04 128sz 01, 03old - Népszerűsége töretlen - Könyvhét, Zalában is.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
150
597
Zalai Hírlap 2010. június 4. 128. szám 1, 3. oldal - Népszerűsége töretlen - Könyvhét, Zalában is


A cikk szövege:

Népszerűsége töretlen
Zalaegerszeg, Nagykanizsa (se, sza) - Tegnap tartották a 81. ünnepi könyvhét megnyitóját szerte az országban -Egerszegen a Deák Ferenc Megyei Könyvtárban.
Köszöntőjében Kiss Gábor, az intézmény vezetője utalt rá, bár nem a hagyományos könyvsátrak előtti megnyitó a mostani, ám az irodalomnak, az olvasás szépségének így is méltóan adózunk. Manninger Jenő, a megyei közgyűlés elnöke megnyitójában áttekintette a könyvünnep történetét, ami sokat változott, ám töretlen népszerűségnek örvend ma is. (Folytatás Könyvhét... címmel a 3. oldalon.)
Manninger Jenő (balról a negyedik) az egerszegi megyei könyvtárban a rendezvény házigazdáival és az erdélyi vendégekkel
Könyvhét, Zalában is
Kötetek, író-olvasó találkozók megyeszerte
(Folytatás az 1. oldalról)
Különösen fontosnak tartotta, hogy kilépve a fővárosból, a könyvhét országos szervezésű rendezvénysorozattá vált az olvasás fontosságáért küzdő könyvtárak, települések jelentős szerepvállalásával. A megyeszékhelyi könyv-
ünnep vendégeként Ferenczes István József Attila-díjas költő, a csíkszeredai Székelyföld című folyóirat főszerkesztője Pillangók, könyvek, madarak címmel osztotta meg gondolatait. A folyóirat és a Hargita Kiadó bemutatkozásával folytatódó programon részt vett Fekete Vince József Attila-díjas költő, főszerkesztő-helyettes is.
Tegnap a megyeszékhelyen a diákok Tölgyesi Lívia íróval találkoztak, illetve Zalalövőn Mátyus Aliz mutatta be kötetét.
Öt szerző dedikálta a könyveit tegnap Nagykanizsán, a Deák téren felállított sátrakban. Az idei ünnepi könyvhét
— melynek vendége a 15 éves nagykanizsai Czupi Kiadó -keretében hét kötetbemutatót is tartanak. Az olvasók pedig a tegnapi alkalom után ma és holnap is találkozhatnak neves kanizsai szerzőkkel: a Deák téren ma 16 órától Erdős Attila és Kocsis Katalin, szombaton szintén Erdős Attila, valamint Riersch Zoltán dedikálja a műveit.
Kanizsán tegnap a Deák téren mutatták be az új könyveket

Insert failed. Could not insert session data.