Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
732.01 KB
2010-12-21 14:54:44
 Zalai Hírlap 2010 12 07 284sz 11old - Adventi olvasás.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
743
3536
Zalai Hírlap 2010. december 7. 284. szám 11. oldal - Adventi olvasás

A cikk szövege:

Adventi olvasás
Azolo kalendáriuma helyi kincseket rejt
Nagykanizsa (hba) - Új
kezdeményezéssel, virtuális kalendáriummal ösztönzi olvasóit olvasásra a Halis István Városi Könyvtár. Az ablakocskák mögött pedig csupa kanizsai irodalmi érték vár gazdára.
Czupi Gyula igazgató elmondta, ötletük Magyarországon újszerű, a minta azonban németországi. Uniós támogatás révén indították útjára az úgynevezett „Azolo"-programot, mely az olvasóvá nevelést tűzte ki célul - ennek egyik eleme a mostani adventi akció. Melynek lényege, hogy a projekthez kapcsolódó honlapon található virtuális kalendárium - s egyben a könyvtár épületének - ablakait nyitogatva, naponta egy-egy ajándékot találunk azok mögött. Ezek többségükben helyi témájú könyvek, melyeket a hozzájuk kapcsolódó kvíz-kérdéssor kitöltésével szerezhetünk meg. (A kiadványok tartalma elolvasható a neten is, a könyvtár adatbázisában.)
A bibliotéka igazgatója szerint a kínálatból ragyogó ajándékokat választhatnak a gyerekek a karácsonyfa alá nagymamának, nagypapának. Egy-egy kérdéssor helyes megválaszolásával pontokat lehet gyűjteni, melyek beválthatók az ajándékokra. Hozzátette, szombat délutánonként meghosszabbított nyitva tartással is várják azon olvasóikat, akik úgy érzik, segítség nélkül nem boldogulnak a rendszer használatával.
Az akcióra az iskolák, oktatási intézmények figyelmét is felhívták a szakemberek, akik azt remélik, minél több diákot tudnak így „becsábítani" a helyi könyvek és Azolo óriási birodalmába.

Szombatonként délután is várják mindazokat, akiket még segíteni kell a virtuális világban

Insert failed. Could not insert session data.