Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.01 MB
2010-12-21 14:56:26
 Zalai Hírlap 2010 12 08 285sz 07old - Könyvajánló.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
783
3684
Zalai Hírlap 2010. december 8. 285. szám 7. oldal - Könyvajánló


A cikk szövege:

A KEDVENC KÖNYVEIM
E. Bronte: Üvöltő szelek
A világirodalom népszerű alkotásai a Pannon Lapok Társasága kiadásában
Szelesdomb
Zalaegerszeg (mh) - Ezen a héten Emily Bronte Üvöltő szelek című regényét ajánlja lapcsoportunk. A történet színhelye egy yorkshire-i tanya, a Szeles-domb. A gazda egyik este talált gyermeket hoz magával a házba. A befogadott Heathcliff a gazda lányával Cathy-vel és fiával Hindley-vel együtt nő fel. Az évek multával Heathcliff beleszeret Cathy-be. Az apa halála után a féltékeny fivér az istállóba száműzi Heathcliffet, aki, miután úgy érzi, hogy szerelme is elfordult tőle, megszökik. Évek múltán gazdag emberként tér vissza, s bosszúra készül.
Viharos szerelem
Valamennyi testvérrel a tüdőbaj végzett
A 14. kötet, az Üvöltő szelek mindössze 990 Ft-os áron megvásárolható december 14-ig a hírlapárusoknál. A sorozat egyes kötetei vagy akár a teljes sorozat megrendelhető a napilapban megjelentetett megrendelőszelvényen vagy weboldalunkon.
Zalaegerszeg (mh) - Emily Bronte angol regényíró (1818-1848) huszonkilenc évesen, halála előtt egy esztendővel vetette papírra e viharos, komor és szenvedélyes szerelmi regényt. Emily az írói vénával megáldott Bronte testvérek egyike, nővére, Charlotte már ugyancsak szerepelt sorozatunkban. Az öt nővér 1824-ben -anyjuk korai halála miatt -leánynevelő intézetbe került, ahol a mostoha körülmények felőrölték egészségüket. Feltehetőleg itt szerezték tüdőbajukat, ami néhány évtized leforgása alatt mindannyiukkal végzett. A magányos, hallgatag leány visszavonultan élt, csak akkor érezte jól magát, ha óriási, vad kutyájával bolyongott a szélfútta dombok között. Egyetlen regényt írt, ami bevonult a világirodalomba.
Ajánló
Nagykanizsa (mh)-E heti kötetünket Perényi Ildikó, a kanizsai Halis-könyvtár munkatársa ajánlja.
- A különböző karakterek révén a jellemábrázolás „démoni" regénye e könyv. Örökérvényűségét bizonyítja, hogy a hősök problémái a ma emberét is kísérik, kísértik. Ki ne került volna a megalkuvás dilemmája elé, vagy ki ne állt volna választás előtt a biztos, mások által elfogadott helyzet és a saját érzelmei által diktált cselekvés között? Az emberi kapcsolatok elvadulása a mi ajtónkon is kopogtat, ha nem vigyázunk, mi is egy zord Szelesdombon fogunk élni. Jó szívvel ajánlom e bonyodalmakkal teli, kísértethistóriával fűszerezett szerelmi történetet.

Insert failed. Could not insert session data.