Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
886.67 KB
2011-01-04 10:52:01
 Zalai Hírlap 2011 01 03 001sz 07old - Könyvtárköszöntés.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
756
4393
Zalai Hírlap 2011. január 3. 1. szám 7. oldal - Könyvtárköszöntés

A cikk szövege:

Könyvtárköszöntés
ÉVFORDULÓ Az idei a jubileumok éve lesz az intézményben
Még egy kicsi adomány kellene a madártávlati városi képhez
Nagykanizsa (hba) - A Halis István Városi Könyvtár évről évre egy-egy konkrét téma köré építi rendezvényeit. 2011-ben a bibliotéka - rendhagyó módon - egy kicsit önmagát ünnepli.
Az idei év a „Haliskola" jegyében telt el, tanórák, különféle képzések zajlottak a könyvespolcok közt, s olvasásnépszerűsítő programokra is sor került. Czupi Gyula igazgató elmondta: 2011 a jubileumok éve lesz, hiszen az intézmény éppen 60 esztendővel ezelőtt született, ráadásul 10 éve „lakik" a Kálvin téren. A 60. születésnap egy teljes hétre tervezett megünneplését április végére, május elejére gondolták, az igazgató reményei szerint a város napi rendezvényekkel összekötve. Szándékaik szerint egyfajta összegzés is lenne ez, melyben bemutatnák, hogy az elmúlt évtizedekben merre és mennyit fejlődött a könyvtár.
A jubileumra készülve az épület egyik sarkában az
50-es éveket idéző enteriőrt alakítottak ki már 2010-ben, később pedig egy másik évtized könyvtárbelsőjét is szeretnék hasonlóképpen megjeleníteni. Illetve játékos foglalkozásokat szerveznek azt demonstrálandó, hogy a 250 ezer darabos gyűjteménnyel rendelkező könyvtárban mennyire fontos a rend, illetve annak fenntartása.
A jubileum kapcsán a legnagyobb attrakció vélhetően a Somogyi Győző grafikus által elkészítendő, Nagykanizsát ábrázoló madártávlati kép lesz. Czupi Gyula jelezte: az ehhez kapcsolódó gyűjtés jól áll, s már nem sok kell ahhoz, hogy rendelkezésre álljon a teljes összeg - ezért aztán még egy kis segítséget természetesen örömmel vennének.

Insert failed. Could not insert session data.