Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.05 MB
2012-01-04 08:38:47
 Zalai Hírlap 2012 01 03 002sz 07old - Még több információ a könyvtár honlapján.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
739
3156
Zalai Hírlap 2012. január 3. 2. szám 7. oldal - Még több információ a könyvtár honlapján

Még több információ a könyvtár honlapján
Nagykanizsa (ste) - Ezentúl az olvasók egy internetes felületen keresztül maguk is nyomon követhetik aktuális kölcsönzéseiket - jelentette be tegnapi, az új szolgáltatásokat bemutató sajtótájékoztatóján Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.
- Az olvasók már hozzászokhattak, hogy a könyvtár honlapján megtekinthetik: az általuk keresett könyv megtalálható-e a főépületben vagy esetleg valamelyik fiókkönyvtárunkban - mondta el Czupi Gyula. - Ez évtől azonban szolgáltatásaink köre tovább bővül: rövid ismertető, valamint az újabb könyvek borítója is látható az on-line katalógusban. Itt azt is megtudhatják olvasóink, hogy a keresett könyv hány példányban található meg nálunk, s éppen kikölcsönözhető-e. A legfontosabb újdonság azonban az, hogy a könyvtárhasználók a beiratkozáskor kapott nyolcjegyű azonosítójukkal és ideig-
lenes jelszavukkal (amit az első belépés után mindenki megváltoztathat) azt is megtekinthetik, hány könyv, DVD, hangoskönyv van náluk, azok kölcsönzési ideje mikor jár le, s hogy mely művekre kértek előjegyzést korábban.
Czupi Gyula a szolgáltatástól azt várja, hogy látogatóik eztán otthon is többször böngészik majd a könyvtár honlapját és katalógusát. Ez utóbbi kezdőlapján egyébként hónap-
Az olvasótábor növelése a célja a kezdeményezésnek
ról hónapra az új virtuális falinaptár aktuális oldalát láthatják az érdeklődők.
Végül hangsúlyozta, innovatív kezdeményezéseik, valamint a könyvtár egyik legismertebb közösségi oldalon való jelenlétének célja egy és ugyanaz: az olvasótábor bővítése.

Insert failed. Could not insert session data.