Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
759.19 KB
2012-01-16 11:11:43
 Zalai Hírlap 2012 01 16 013sz 07old - Új szolgáltatások a könyvtár olvasóinak.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
710
3169
Zalai Hírlap 2012. január 16. 13. szám 7. oldal - Új szolgáltatások a könyvtár olvasóinak

Új szolgáltatások a könyvtár olvasóinak
Nagykanizsa (pa) - Új szolgáltatásokkal frissült nemrég a Halis István Városi Könyvtár on-line katalógusa. Az internetes újításokon túl, hamarosan a kiskanizsai fiókkönyvtárban is átalakítják az olvasótermet.
Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója elmondta: egyre többen használják az internetes katalógust, melyen az általános információkon túl, már a kiadványok ismertetője is olvasható, sőt a borító is látható.
- Az olvasókkal való on-line kapcsolatnak egyéb előnyei is vannak, elegendő például e-mailben jelezni, ha egy könyvet szeretnénk előjegyeztetni, vagy a kölcsönzést meghosszabítani - mondta Czupi Gyula, aki hozzátette: rövidesen statisztikát is láthatnak majd a tagok, például arról, hogy az elmúlt időszakban mely könyvek voltak a legnépszerűbbek.
Az internetes fejlesztések mellett, a kiskanizsai fiókkönyvtárban kisebb átalakításra készül a könyvtár, a meglévő állományt ugyanis egy merőben új struktúra alapján akarják bemutatni.
- Egy könyvtári szakértő javaslatára úgy próbáljuk berendezni a kiskanizsai fiókkönyvtárt, mint egy könyvesboltot, a kiadványok nagy része borítóval az olvasó felé néz majd -árulta el az igazgató.

Insert failed. Could not insert session data.