Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.07 MB
2013-01-07 15:32:27
 Zalai Hírlap 2012 12 31 304sz 03old - Hol és kivel tölti a szilvesztert.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
712
3355
Zalai Hírlap 2012. december 31. 304. szám 3. oldal - Hol és kivel tölti a szilvesztert

Hol és kivel tölti a szilvesztert?
Van, aki nem szereti a kötelező bulit, más kettesben vagy munkatársakkal lesz
Lencseleves vagy batyubál és betartható szolid fogadalmak
Bagyó Sándor
Besenczi Árpád
Czupi Gyula
Megyei körkép (mh, pa, sj)
- Ha szilveszter, akkor vidám együtlét, barátokkal, családdal. Néhány ismert zalait faggattunk ebbéli szokásairól.
- Rossz szilveszterező vagyok, nem szeretem a kötelező bulizást. Sokszor egy elővagy utószilveszter jobban sikerül, mint az igazi - szögezte le kérdésünkre Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. -Amúgy sem vagyok bulizós típus, szerintem nem a naptárban szereplő, évente ismétlődő dátumokat, hanem a tartalmas, adott alkalommal, évben végzett munkát, tetteket érdemes megünnepelni, mely számomra lehet egy sikeres újjáélesztés vagy mentés. Természetesen meghívásból nem szenvedek hiányt, ám azokat általában diplomatikusan hárítom. Az idei szilveszteri programról egyelőre még nem tudok semmit, ám ettől függetlenül még egész jól is alakulhat.
Besenczi Árpád, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház direktora tizenöt év óta először nem színpadon köszönti az új esztendőt.
- Valószínűleg Zalaegerszegen szilveszterezek a kedvesemmel - mondta, amikor Budapesten elértük telefonon. - Spontán évbúcsúztató lesz az idei, nem terveztünk semmi különöset, legfeljebb a Dísz téri forgatagba, programokba kapcsolódunk be. Eddig mindig felléptem ezen az esten... A József Attila Színházban több mint tíz éven át ment a Családi Szilveszter, olyan fellépőkkel, mint Bodrogi Gyula, Kern András, Korda György stb., aminek én voltam a házigazdája. Máskor meg hol a Miniszter félrelép, hol a Balfácánt vacsorára című darabban játszottam. Idén viszont csendes ünnepet tervezünk. A barátnőm talán főz egy finom lencselevest...
- A tavalyihoz hasonlóan, az idei év utolsó napját is a városi könyvtárban töltöm, ahová barátokat, kollégákat és mindenki mást is várok -mondta Czupi Gyula, a kanizsai Halis István Városi Könyvtár igazgatója, aki hozzátette: az intézmény klasszikus szolgáltatásai szilveszterkor nem működnek, könyveket tehát nem lehet majd kölcsönözni, de egy jó baráti beszélgetésre, esetleg filmnézésre biztos sor kerül az este folyamán. - Ez amolyan batyus buli lesz, mindenki hoz magával ételt és italt, amit aztán közösen fogyasztunk el. Czupi Gyula elárulta: konkrét fogadalmat nem tesz, de van pár dolog, amit szeretne megvalósítani 2013-ban.

Insert failed. Could not insert session data.