Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.07 MB
2014-01-03 15:18:01
 Zalai Hírlap 2013 12 12 289sz 11old - Közösséget épít a könyvtár.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
624
2524
Zalai Hírlap 2013. december 12. 289. szám 11. oldal - Közösséget épít a könyvtár

Közösséget épít a könyvtár
INTERAKCIÓ Ma már egy bibliotékának is túl kell lépnie hagyományos szerepén
Nagykanizsa (hba) - Nem csak az üzleti életben stratégiai kérdés a kapcsolattartás, egy könyvtárnak is fontos, hogy igazi, élő közösséget kovácsoljon olvasóiból. Ezt meglehetős sikerrel teljesíti a Halis István Városi Könyvtár.
Számos olyan kezdeményezést indított útjára az elmúlt időszakban a kanizsai bibliotéka, melyek bármelyik közgyűjtemény számára akár követendő példák is lehetnek.
Nagy örömmel tapasztalták, hogy a kép immáron a város imázsába is beépült.
Ez nem pusztán egy hűséges könyvtárlátogató véleménye, már mások is felismerték, hiszen Czupi Gyula igazgatót éppen e témában kérték fel nemrég, hogy tartson előadást - Szegeden.
- A megyei könyvtárban volt szerencsém bemutatni a nagykanizsai példát a közelmúltban - bocsátotta előre Czupi Gyula. - Számos programunk volt és van, melynek részesei lehetnek az olvasók is, de mind közül a legbüszkébb a Somogyi Győző-féle madártávlati kép elkészítésére vagyok. Emlékezetes: az alkotás megvalósításához gyűjtésbe kezdtünk, bevontuk a jelentős helyi cégeket, vállalkozásokat és természetesen, az olvasókat is, akiknek támogatásukért cserébe magunk készítette kedves kis ajándéktárgyakat adtunk át. Elkészült a madártávlati kép, melyből a támogatók szép számmal kaptak, így ma sokak otthonában ott lóg a falon. A könyvtár 60. születésnapján egy-egy díszes példánnyal leptük meg legaktívabb olvasóinkat és nagy örömmel tapasztalom, hogy a kép beépült a kanizsai marketingbe is, a város vezetői nem egy alkalommal e kép előtt tartottak sajtótájékoztatót, és az ide látogató turisták eligazodását is ez segíti az Erzsébet téren. Azt gondolom tehát, ez volt az az akció, amellyel a legtöbb városlakót sikerült megmozgatnunk, magasabb szintre emelve ezzel a könyvtár és a mintegy 10 ezres olvasótábor kapcsolatát.
Czupi Gyula elmondta: érdekes és izgalmas, s nem utolsósorban látványos kezdeményezés volt az is, amikor Tarnóczky Attila Hol, mi? Kanizsai házak és lakói című hatalmas internetes munkájából több méternyi részeket nyomtattak ki és ezeket, mint egy-egy óriási papírkígyót újszerű módon a könyvtár 3. szintjéről lelógatták a földszintre nyíló aulába. Ennek kisebb változatával még most is járják a környező településeket, ahol szintén élő kapcsolat alakult ki az olvasókkal a kistelepülési könyvtári ellátás keretében is. S nem utolsósorban, a Kanizsai Kulturális Központtal, civil szervezetekkel közösen rendszeresen családi hétvégére várják az érdeklődőket, ami egy újabb kapocs az interakcióban.
- Most az Azolo-programtól, olvasásnépszerűsítő akciónktól várunk sokat, melytől azt reméljük, hogy a különböző generációkat közös olvasásra bírjuk - zárta mondandóját Czupi Gyula.
Tarnóczky Attila műve látványos „tálalásban\'
Czupi Gyula a madártávlati képpel, melyen éppen a könyvtár épülete látható

Insert failed. Could not insert session data.