Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
4.27 MB
2014-05-08 13:30:04
 Kanizsa 2014 04 24 015sz 01-02old - WebDoktor, könyvfutár.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
1091
5550
Rövid leírás | Teljes leírás (5.18 KB)

Kanizsa 2014. április 24. 15. szám 1-2. oldal - WebDoktor, könyvfutár

WebDoktor, könyvfutár a generációk szolgálatában
Két fontos újdonságról, a WebDoktor, valamint a könyvfutár szolgáltatás indításáról tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter polgármester, az Idősügyi Tanács (IT) elnöke. Az eseményen részt vett dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója, Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója, dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó és Herman József pedagógus.
- Ismét újat tudunk nyújtani az IT szervezésében, de nemcsak az idősek, hanem a városban élő fiatalok jelentős részének is - kezdte tájékoztatóját Cseresnyés Péter polgármester, IT-elnök, majd visszautalt az előzményekre.
Nagykanizsa önkormányzata mindig is kiemelt feladatának tekintette, hogy tevékenyen segítse az idős emberek boldogulását, társadalmi aktivitásuk megőrzését, szükség esetén a róluk való gondoskodást. E törekvések része a honlap létrehozása is, amely az idősebb generáció tájékoztatásán túl a digitális esélyegyenlőségüket is biztosítja. A 60plus.hu azokról az eseményekről, hírekről és jogszabályokról ad tájékoztatást, amelyek fontosak lehetnek az életükben, és mindennapjaikat befolyásolják.
2013 márciusában megtörtént a Város Idősügyi Stratégiájának egyik alappilléreként a Digitális Esélyegyenlőségért Program elfogadása, mellyel azt kívánták elérni, hogy minél több nagykanizsai idős ember tudja használni az internetet. Erre alapozva indították el a kórház hathatós közreműködésével a WebDoktor honlapot, amely segítségével tájékozódhatnak az emberek az egészségüket érintő kérdéseikben. Következő lépésként a háziorvosokat is szeretnék bevonni a
WebDoktor-szolgáltatásba - hangsúlyozta a városvezető.
A polgármester szavait követően dr. Brünner Szilveszter kiemelte, ez a kezdeményezés nagyon jó példája annak, hogy a nagykanizsai városvezetés a 2012-es tulajdonosváltás óta is szívügyének tekinti a város és a városkörnyéki betegek ellátását, és ezzel a lépéssel is támogatja az egészségügyi intézmény működését. Fontosnak tartotta megjegyezni, a mai egészségügyben szakítaniuk kell az évszázados paternalisztikus gondolattal, és párbeszédet kell folytatniuk a betegekkel, illetve a betegeknek az egészségügyi dolgozókkal. Továbbá enyhíteniük kell az egészségügyben dolgozók és a betegek, illetve a hozzátartozóik között fennálló információs aszimmetriát. Ezeknek a céloknak is megfelel a WebDoktor felület létrehozása Nagykanizsa város honlapján.
(folytatás a 2. oldalon)
(folytatás a címlapról)
Természetesen örömmel álltak szakemberkollégáival a megvalósítás mögé - tette hozzá, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a betegekhez, a hozzátartozóikhoz, esetleg orvos az orvoshoz.
A honlap működésével kapcsolatban Herman József elmondta, a belépéshez regisztrációra van szükség. A bejelentkezett felhasználók keresési lehetőséggel tudnak élni az orvosok neve, különböző címkék, kereső szavak, témák, valamint szakterületek szerint. Kérdezhetnek, hozzászólhatnak a témákhoz, melyekre választ is kapnak.
Dr. Szabados Gyula az elmondottakhoz hozzáfűzte: az Idősügyi Tanács honlapján működtetett WebDoktor már élesben működik, bárki számára rendelkezésre áll és elérhető a www.nagykanizsa60plus.hu, vagy a www.webdoktor.60plus.hu domain címen is.
A sajtótájékoztató másik részében a könyvfutárszolgálat bevezetéséről adott tájékoztatást Cseresnyés Péter. A szolgáltatás elindításáról együttműködési megállapodás jött létre az önkormányzat Idősügyi Tanácsa (IT) és a Halis István Városi Könyvtár között. A keretmegállapodást a város első embere, valamint Czupi Gyula könyvtárigazgató írta alá a sajtó képviselőinek jelenlétében.
Az aláírás előtt Cseresnyés Péter emlékeztetett rá, hogy 2013. november 14-én együttműködési keret-megállapodást írt alá az iskolai közösségi szolgálat közös lebonyolításáról a város három közép-, hét al...

Insert failed. Could not insert session data.