Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
570.31 KB
2014-05-08 13:32:10
 Zalai Hírlap 2014 04 19 092sz 03 old - WebDoki és könyvfutár.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
739
3285
Zalai Hírlap 2014. április 19 92. szám 3. oldal - WebDoki és könyvfutár

WebDoki és könyvfutár
Orvosok és betegek, fiatalok és idősek találkozása
Nagykanizsa (hba) - Az idősügyi tanács kezdeményezésére két úttörő szolgáltatás indul a városban élő szépkorúaknak.
Az egyik a WebDoktor, a másik pedig a könyvfutárszolgálat, melyekről Cseresnyés Péter polgármester, Czupi Gyula a könyvtár, és dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója tartott sajtótájékoztatót tegnap a polgármesteri hivatalban.
Mint elhangzott, a WebDoktor olyan internetes oldal, melyen a felhasználók regisztráció után különböző betegségekkel kapcsolatban kérdezhetnek a Kanizsai Dorottya Kórház orvosaitól, akik rövid időn belül válaszolnak is a felvetésekre. Dr. Brünner Szilveszter főigazgató szerint ez azért is szerencsés megoldás, mert így az idős betegek felesleges utánajárás nélkül megkapják az orvoskollégáktól azt az információt, mely révén a legilletékesebb szakrendelést tudják felkeresni. Másrészt csökkenhet a betegorvos közti távolság is. A WebDoktort a nagykanizsai idősügyi tanács honlapján keresztül lehet elérni.
Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója pedig arról számolt be, hogy az érettségi előtt álló, közösségi szolgálatra kötelezett fiatalok segítségével indul be a könyvfutár-szolgálat. Ennek lényege, hogy a mozgásában akadályozott idős ember jelzi, milyen könyvet, vagy folyóiratot olvasna szívesen, a fiatalok pedig házhoz viszik azt. Sőt, ezen túlmenően még olvasmányélményekkel is tudnak szolgálni majd, illetve hasznos olvasnivalót ajánlani.
Cseresnyés Péter szerint ez egyszersmind szép emberi találkozás is lehet az idős és a fiatal generációk közt.

Insert failed. Could not insert session data.