Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.51 MB
2015-09-10 09:58:07
 Zalai Hírlap 2015 09 10 212sz 04old - A legkanizsaibb.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
634
2197
Zalai Hírlap 2015. szeptember 10. 212. szám 4. oldal

A legkanizsaibb kanizsai
Könyvjelzőre és gyufaskatulyára került Halis István arcképe
Czupi Gyula igazgató egy Halist ábrázoló gyufaskatulyát mutat
A gyufaskatulya és a könyvjelző is nagy sikert aratott
Nagykanizsa (hba) - Kis ajándékokkal, névadójukat, Halis Istvánt ábrázoló könyvjelzőkkel és gyufaskatulyákkal kedveskedtek olvasóiknak az elmúlt hetekben a városi könyvtár munkatársai a várospolitikus, helytörténész születésének 160. évfordulója alkalmából.
Mint arról korábban már hírt adtunk: a Halis István Városi Könyvtár a jubileumi évet a névadó munkássága népszerűsítésének, minél szélesebb körben való megismertetésének szánja. Ennek jegyében Halis Istvánt ábrázoló könyvjelzőket és gyufaskatulyákat készítettek a bibliotéka munkatársai, melyeket az olvasók örömmel fogadtak.
- A gyufaskatulyából csaknem ezer, a könyvjelzőkből pedig ötszáz darabot készítettek a munkatársaim, ezzel és a könyvjelzőkkel augusztus közepéig ajándékoztuk meg a könyvtárba betérő olvasóinkat. De ha valaki kifejezetten kéri ezeket a kedves kis ajándékokat, akkor azoknak tudunk még adni - hallottuk Czupi Gyula igazgatótól. -Fontos számunkra, hogy ilyen gesztussal is megismertessük olvasóinkkal Halis Istvánt, a „legkanizsaibb kanizsait". Hogy mennyire tetszettek az ajándékaink az olvasóknak, azt jól példázza, hogy volt valaki, aki telefonált, és mondta, hogy sajnos, az akciónk utolsó hetében sem tud eljönni hozzánk, ezért ha lehet, tegyünk félre neki.
- Sokan érkeztek a kölcsönzés mellett az ajándékot átvenni - ezt már Szörényi Szabina Melinda könyvtárostól hallottuk. - Az ajándékok-
ból a két fiókkönyvtárba is juttattunk. Minden olvasó Örült neki - volt olyan is, aki szintén ajándékul szánta másoknak, például egy fiatalember ezt adta osztálytalálkozóra. A kivitelezést ötletesnek tartották, s a legtöbben azt mondták, hogy örök emléknek megtartják a skatulyát. A gyerekek pedig a könyvjelzőknek örültek nagyon, úgy érezték, jól jön nekik az olvasáshoz. Ez az öröm a könyvjelzőkkel kapcsolatban a felnőttekre is átragadt. Sokan kérdezték, hogy mért pont gyufaskatulya. Erre azt tudjuk válaszolni, hogy ez merült fel ötletként, és nem utolsó sorban praktikus is...

Insert failed. Could not insert session data.