Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
649.69 KB
2015-11-26 10:09:47
 Zalai Hírlap 2015 11 26 277sz 07old - Egy év alatt tíz könyvet.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
574
2098
Zalai Hírlap 2015. november 26. 277. szám 7. oldal

Egy év alatt tíz könyvet
Nagykanizsa (hba) - Véghajrájához közelít a Ha-lista Olvasási Kihívás, a résztvevőknek már csak pár napjuk van arra, hogy teljesítsék vállalásukat.
Erre Osvald Éva, a Halis István Városi Könyvtár munkatársa, az olvasásnépszerűsítő akció koordinátora hívta fel figyelmünket.
- A könyvtár az idei évben hirdette meg a Halista Olvasási Kihívást, melyen január elseje és december elseje között szerzett olvasmányélményekkel lehetett részt venni -bocsátotta előre Osvald Éva. - Tehát december 1. a Halista leadási határideje. Huszonöt olvasási témát határoztunk meg, és ezekből a kategóriákból kellett minimum tíz könyvet elolvasni az említett időszakban. Például egy 500 oldalasnál hosszabb könyvet, egy családregényt, egy olyat, amelyben állatok is szerepelnek, vagy egy Nagykanizsáról szólót, s még sok más kategóriából lehetett választani. Mivel a végső határidő a nyakunkon van, mindenkit arra
kérünk, aki szeretné a kihívást teljesíteni, hogy december elsejéig mindenképpen adja le az általa olvasott könyvek listáját. Nekik apró ajándékkal szeretnénk kedveskedni, ezért is fontos lenne, hogy a határidőre mindenki eleget tegyen vállalt kötelezettségének. Persze akkor sem dől össze a világ, ha valaki elseje után jelentkezik, legfeljebb később kapja meg az ajándékot...
Osvald Éva hozzátette: érdekesség, hogy az olvasás-népszerűsítő akcióban többségében az idősebb korosztály tagjai vettek részt. Ugyanakkor azt is fontos megemlíteni, hogy - talán az akciónak köszönhetően - olyan könyv(ek)et is kikölcsönöztek, melyeket előtte évekig nem olvasott senki.
Osvald Éva: Aki teljesítette a vállalást, ajándékot kap

Insert failed. Could not insert session data.