Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.75 MB
2015-12-16 09:39:51
 Zalai Hírlap 2015 12 16 294sz 01,02old - Olvasási bakancslistát.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
618
2111
Zalai Hírlap 2015. december 16. 294. szám 1, 3. oldal

Olvasási bakancslistát teljesítettek
KÖNYVTÁR Egyre többen veszik igénybe falvakban is a szolgáltatásokat
Nagykanizsa (pa) - A kistelepüléseken egyre többen tudják igénybe venni a könyvtári szolgáltatásokat - hangzott el tegnap a Könyvtári Szolgáltató Rendszer (KSZR) éves beszámolóján.
Egyfajta évértékelőt tartottak tegnap délelőtt a Halis-könyvtárban, ahol az úgynevezett könyvtári szolgáltató rendszer - a közeli kistelepülésekre kitelepített könyvtári szolgáltatások - sikereiről is szóltak. Illetve a „Halista" olvasási kihívás résztvevőit is most jutalmazta a bibliotéka. (A folytatás hasonló cím alatt a 2. oldalon olvasható.)
Jeszenői Lászlóné (jobbról) veszi át oklevelét Osvald Éva ötletgazdától és Czupi Gyulától, a könyvtár igazgatójától
Olvasási kihívás teljesítve
Kistelepülések könyvtárosainak lelkes munkáját ismerték el
(Folytatás az 1. oldalról) - Jelenleg 43 faluban vagyunk jelen a könyvtári szolgáltatásokkal, s reményeink szerint a következő évtől Sze-petnek, illetve Murakeresztúr is csatlakozik - hangsúlyozta Bognár Csilla csoportvezető, aki elárulta: tavaly több mint 10 ezer könyvet katalogizáltak a helyi kiskönyvtárak állományából, ugyanakkor közel 9500 kötetet selejtezni is kellett. - A jövő évben folytatni szeretnénk ezt a fajta szolgáltatást, hiszen ennek köszönhetően új kötetek, fo-
lyóiratok, illetve zenei anyagok kerülhetnek a településekre, ahol egyébként lelkes könyvtárosok dolgoznak.
Az értékelést követően öt kistelepülés könyvtárosát külön is jutalmazták, Tirászi Árpádnét Patról, Salamon Lászlónét Nagyrécséről, Tóth Péternét Fityeházról, Gazdikné Bahóber Editet Nagybakónakról és Kantó Lászlónét Alsórajkról.
Az évértékelőt követően egy másik könyvtári program, a Halista olvasási kihívás résztvevőit is jutalmazták.
Osvald Éva könyvtáros és a játék ötletgazdája elmondta: januárban azt kérték a könyvtár olvasóitól, hogy az év végéig olvassanak el minimum tíz, maximum huszonöt könyvet a megadott szempontok alapján.
- Az egyik szempont például az volt, hogy olvassanak el egy könyvet, ami Nagykanizsáról szól vagy amiből film is készült, de szerepelt a listán ifjúsági és családregény is - mondta Osvald Éva, aki jelezte: a kihívást végül 15 fő teljesítette.

Insert failed. Could not insert session data.