Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.19 MB
2016-01-07 15:03:57
 Zalai Hírlap 2016 01 06 004sz 03old - Könyvtári újdonság.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
697
2367
Zalai Hírlap 2016. január 6. 4. szám 3. oldal - Könyvtári újdonság

Könyvtári újdonság
Nagykanizsa (pa) - Az elmúlt évet a könyvtár névadójának, Halis Istvánnak szentelte az intézmény, az ideit viszont magának az épületnek, amely immár 15 éve szolgálja a város és környéke lakóit.
A fentiekről tegnap Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója számolt be, aki elmondta: a tavalyi Halis emlékévet sikeresnek ítélte, hiszen az elmúlt évben közel annyi Halis-művet kölcsönöztek a bibliotékából, mint az azt megelőző 14 évben összesen.
- Terveink szerint az idén a 15 éves könyvtár kerül a középpontba - mondta az igazgató, aki kollégáival közösen arra vállalkozik, hogy áttekintést adjon a könyvtárhasználat másfél évtizedes változásairól, hogy megválaszolja, miként változtak a szolgáltatások, s az olvasóközönség szokásai, illetve, hogy bemutassák: hányszor és hogyan rendezték át a belső tereket.
A tegnapi tájékoztatón egy új, a nagykar.hu oldalon már olvasható kis könyvről is szó esett, ami Nagykanizsa időjárásával foglalkozik.
- Az Országos Meteorológiai Intézet munkatársaként a régi, papíralapú feljegyzéseket jómagam vittem számítógépre, így az elmúlt közel 150 évből rengeteg érdekes adatot rendszereztem Kanizsa időjárásával kapcsolatban - mondta Varga Géza észlelő, a könyv szerzője. Jelezte: az összesítésből az is kiderül, melyik év volt a legmelegebb vagy a legcsapadékosabb.

Insert failed. Could not insert session data.