Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.14 MB
2016-11-30 14:10:58
 Zalai Hírlap 2016 11 29 280sz 02old - Gólyalábat minden iskolába.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
584
2384
Zalai Hírlap 2016. november 29. 280. szám 2. oldal - Gólyalábat minden iskolába

Új lendületet adnának a különleges kanizsai hagyománynak
Nagykanizsa (hba) - Új lendületet kap a dél-zalai városban a gólyalábazás. Az iskolákban is megjelennek a különleges közlekedési eszközök, melyeket remélhetően mind többen használnak.
Ebben bízik Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója, a nagykanizsai gólyalábas hagyomány újrateremtője, s egyben a Nagykanizsai Gólyalábasok Csapatának vezetője. Aki elmondta: a Könyvtárpártoló Alapítvány sikeresen pályázott a könyvtár társadalmi kapcsolatainak bővítése jegyében a gólyalábazás népszerűsítésére. A program nyitányára pénteken került sor a könyvtárban, ahol az igazgató a megjelent iskolások előtt ismertette elképzeléseiket - természetesen, gólyalábakkal felvértezve - majd a Köztársaság Bandája adott nagy sikerű koncertet.
- Nagykanizsán immár 15 éve folyik gólyalábazás, ami azt jelenti, hogy a mostani 9-10. osztályosok akkortájt születtek, amikor a Nagykanizsai Gólyalábasok legidősebb tagjai elkezdtek gólyalábazni -bocsátotta előre Czupi Gyula. - Most azt szeretnénk elérni, hogy a gólyalábazás a helyi értékek közé kerüljön, továbbá tömegessé válna a városban. Ebben egy pályázati siker van a segítségünkre,
melynek köszönhetően gólyalábakkal láthatjuk el az erre igényt tartó iskolákat.
Az igazgató jelezte: minden iskola egy osztálya lesz az adott intézmény „gólyalábazás-felelős" osztálya, ők fogják a többieknek is megtanítani a különleges eszközön való közlekedést és játékot.
Gólyalábat minden iskolába
Fotó: Horváth-Balogh Attila

Insert failed. Could not insert session data.