Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.22 MB
2017-03-17 14:09:34
 Zalai Hírlap 2017 03 16 063sz 04old - Könyvfutárnak lenni.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
697
2036
Zalai Hírlap 2017. március 16. 63. szám 4. oldal

Könyvfutárnak lenni
Újabb szolgáltatást indítana a városi könyvtár
Nagykanizsa (pa) - Újabb szolgáltatást indít a Halis István Városi Könyvtár. A könyvfutár azoknak vinné házhoz az „olvasnivalót", akik koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nem tudnak könyvtárba járni.
Czupi Gyula, a városi bibliotéka igazgatója elmondta: jelenleg is több olyan tagja van a könyvtárnak, aki rokonainak, ismerőseinek kölcsönöz könyvet, ám ezt a segítő szándékot most intézményesíteni próbálja a könyvtár.
- Nemrég végiggondoltuk miként lehetne megoldani, illetve kiszélesíteni ezt a szolgáltatást - kezdte Czupi Gyula igazgató, aki jelezte: csupán egyetlen adminisztrációs előírásnak kell majd megfelelni, mégpedig, hogy az illető beiratkozzon a könyvtárba. - Ezt úgy is meg tudjuk oldani, hogy kimegyünk és helyben vesszük fel az adatokat, majd állítjuk ki a tagsági igazolványt. Amennyiben tehát jelzést kapunk arról, hogy valaki koránál vagy egészségügyi állapotánál fogva nem tud bejárni az intézménybe, úgy kollégáim házhoz is viszik a kölcsönözni kívánt olvasnivalót. Emellett az aktív tagjainkat is arra bíztatjuk, hogy vállalják fel ezt a nemes feladatot, szóval bárki jelentkezhet könyvfutárnak. Ezt a feladatot Benke Dániel kollégám koordinálja a jövőben.
A nagykanizsai könyvtár
Minél szélesebb körhöz eljuttatni az új olvasnivalót
amúgy nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a legszélesebb körben elérhetők legyenek az intézmény különféle szolgáltatásai. A könyvtári szolgáltató rendszer keretében például a kanizsai járás 45 településére évente több alkalommal is új könyveket szállítanak, sőt az infrastruktúra fejlesztésében -bútorzat, számítógépes rendszer - is segítenek.
Benke Dániel (balról) éppen a felhívás szövegét mutatja Czupi Gyulának, a városi könyvtár igazgatójának

Insert failed. Could not insert session data.