Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
488.67 KB
2017-11-06 14:08:02
 Zalai Hírlap 2017 11 02 255sz 05old - Nyitás előtt és zárás után.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
638
1809
Zalai Hírlap 2017. november 2. 255. szám 5. oldal

Nyitás előtt és zárás után is vár a könyvtár
NAGYKANIZSA November 17-ig kísérleti jelleggel nyitvatartási időn kívül, nyitás előtt és zárás után is várja az olvasókat vagy az egyszerűen csak megpihenni vágyókat a Halis István Városi Könyvtár.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy a kísérleti időszakban a tényleges nyitás előtt, már reggel 7 órától, illetve zárás után 20 óráig elérhető lesz az olvasók, illetve a vendégek számára a könyvtár első része a mosdókkal.
- Azt reméljük, hogy kezdeményezésünket örömmel fogadják a városlakók, diákok és felnőttek egyaránt, és a könyvtár találkozási pont lehet a fiataloknak az iskolakezdés előtt, a felnőtt olvasók pedig betérhetnek hozzánk egy forró teára, vagy csak lapozgatni a kihelyezett újságokat. Ehhez a legnépszerűbb folyóiratokat úgynevezett gu-
rulós polcokon helyeztük el, amelyek könnyedén mozgathatók és kihúzhatók akár az előtérbe is. Sőt, a kölcsönzött könyveket is vissza lehet hozni nyitvatartáson kívül - magyarázta Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója, aki azt is hozzátette: már régóta szerették volna kipróbálni, hogy reggel és este is van-e igényük az embereknek arra, hogy idejüket a könyvtár által kínált kulturált helyen töltsék el. Most ehhez találtak is olyan kollégákat, akik az olvasók rendelkezésére állnak az említett, nyitás előtti, valamint zárás utáni időszakban, a feladatot munkaidejük ehhez igazodó beosztásával vállalták.
- Egyelőre a hónap közepéig, tehát november 17-ig működünk így, ha azt látjuk, hogy igény van rá, kidolgozzuk a további működés szabályait és feltételeit - jelezte az igazgató. hba

Insert failed. Could not insert session data.