Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
855.63 KB
2018-03-07 09:19:42
 Zalai Hírlap 2018 03 06 055sz 13old - Nincs időm olvasni.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
622
1830
Zalai Hírlap 2018. március 6. 55. szám 13. oldal

Nincs időm olvasni - 12 hónap, 12 könyv
NAGYKANIZSA A Halis István Városi Könyvtár is csatlakozott a Nincs időm olvasni - 12 hónap, 12 könyv című olvasási kihíváshoz.
A kihívást, melynek nem titkolt célja a könyvek és az olvasás népszerűsítése, Szabados Ágnes újságíró, az RTL Klub híradójának munkatársa indította útjára, melyhez kapcsolódóan egy blogot is vezet. A kezdeményezéshez - a könyvtárak közül elsőként - a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár is csatlakozott.
- A Facebook-on találtam rá az olvasási kihívásra, amely kapcsán már egy nagy csoport is szerveződött -mondta elöljáróban Bognár Csilla, a kanizsai bibliotéka csoportvezetője. - Szabados Ágnes nem véletlenül adta a „Nincs időm olvasni"-címet a kezdeményezésnek mert sokan, akik nem olvasnak, a miértet firtató kérdésre azt válaszolják: azért nem, mert nincs idejük rá. Nos, a televíziós újságíró viszont úgy véli: havi egy könyv elolvasása nem követel olyan nagy erőfeszítést, hogy ne tudná mindenki teljesíteni. Erre ösztönöz az általa elindított kezdeményezéssel, amihez minden hónapban ajánl olvasmányt, s megad egy-egy szempontot. Januárban például ez az „egy könyv a kedvenc íródtól, amit még nem olvastál" volt, februárban pedig olyan könyvet kellett elolvasni, amit valaki ajánlott.
Azt már Benke Dániel szépirodalmi könyvtárostól hallottuk: közös volt az ötlet, hogy az olvasókat is bevonják a kezdeményezésbe. Egy asztalra kihelyezték az akció plakátját, s több olyan könyvet, ami a hónap témakörének megfelel. Ennek hatására további könyvtárak is bekapcsolódtak a munkába - az ajánlóasztaláról pedig szépen fogynak a könyvek... hba

Insert failed. Could not insert session data.