Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.04 MB
2018-07-03 14:54:58
 Zalai Hírlap 2018 07 03 152sz 01,03old - Házhoz viszik az olvasnivalót.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
663
1762
Zalai Hírlap 2018. július 3. 152. szám 1, 3. oldal

Jó reggelt Zala megyei
Rádió csak egy helyütt volt a faluban, amikor apukám kisfiú volt. Bár Szabó Bandit zavarta. Jól megvolt nélküle. Amikor tehette, olvasott. Falta a könyveket. Úgy is, hogy akkoriban nem volt olyan bőséges olvasmánykínálat, mint most. Ha lett volna, akkor sem lett volna rá pénzük Bandiéknak. Így kincsként tekintett a könyvekre. Különösen azokra, amiket a falu pici könyvtárából kapott. Mindig azt tanította: ami nem a miénk, lányom, arra még jobban kell vigyázni. Eszembe sem jutott szamárfület gyártani egy kölcsönkötetbe. Lehet, hogy ma inkább a netet bújják sokan, mégis rengetegen vannak, akiknek az olvasás jelent kikapcsolódást. S hogy olvasni öröm, annak népszerűsítésében élen jár a kanizsai könyvtár: házhoz is szállítanak könyvet, hogy senki ne maradjon ki a betűk varázslatos világából.
2018. JÚLIUS 3., KEDD
KRÓNIKA
ZALAI HÍRLAP 3
Házhoz viszik az olvasnivalót
SZABÓ ZSÓFIA_
zsofia.szabo@zalaihirlap.hu
NAGYKANIZSA A telefonon vagy az interneten kért dokumentumokat egyenesen az olvasók otthonába szállítja a Halis István Városi Könyvtár.
A könyvfutár szolgáltatás jóvoltából az idős és a beteg embereknek sem kell nélkülözniük az olvasnivalót. Ez vezérelte a bibliotéka csapatát, amikor úgy döntöttek, hogy újjáélesztik a korábban bevezetett programot.
- Már tavaly bevezettük ezt a kölcsönzési módot, de akkor sajnos kevés olvasóhoz jutott el a híre - mondta Benke Dániel könyvtáros, a könyvfutár szolgáltatás koordinátora. - Ezért döntöttünk úgy nemrég, hogy népszerűsítjük a szolgáltatást, minél több rászoruló embernek fel szeretnénk hívni rá a figyelmét, azoknak ajánlani, akik nem tudnak személyesen ellátogatni a könyvtárba. Szerencsére ebben a munkában sok olvasónk segít, többek között a Nagykanizsai Mozgáskorlátozottak Egyesületének tagjai - összegezte Benke Dániel, s jelezte: a könyvfutár havi egy alkalommal szállítja házhoz a köteteket, telefonos vagy internetes kérésre. A szolgáltatás díjmentes, beiratkozott olvasók vehetik igénybe. Arra az esetre is rugalmas megoldást dolgozott ki a könyvtár, ha valaki nem tud személyesen beiratkozni: a megfelelő dokumentum kitöltésével a könyvtár munkatársainak segítségével az olvasók otthonról is megtehetik ezt.
- Egyelőre a városban és a szűkebb környékén jár a könyvfutár, de van zalaka-rosi olvasónk is - folytatta a könyvtáros. - Nagyobbrészt szépirodalmi, romantikus és bűnügyi témájú könyvek iránt
van érdeklődés, de volt olyan is, aki újságot kért. A kölcsönzés után, szállítás előtt az olvasókkal időpontot egyeztetünk, hogy mikor vihetjük ki a dokumentumokat.
Benke Dániel könyvtáros juttatja el a kölcsönzött dokumentumokat az olvasókhoz Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.