Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.35 MB
2019-01-16 13:36:24
 Zalai Hírlap 2019 01 16 013sz 07old - Elektronikusan is lapozhatók.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
566
1577
Zalai Hírlap 2019. január 16. 13. szám 7. oldal - Elektronikusan is lapozhatók

Elektronikusan is lapozhatok
Kötetek a virtuális bibliotékában
NAGYKANIZSA A dél-zalai városban működő Hölgyklub vezetőjének, Büki Pálnénak már négy, korábban megjelent könyve is lapozható az Országos Széchényi Könyvtár égisze alatt működő Magyar Elektronikus Könyvtárban.
A termékeny szerző egy nagykanizsai kiadóval karöltve az évek során több, a város múltját és jelenét bemutató kötettel jelentkezett.
Büki Pálné lapunknak ezzel kapcsolatban elmondta: mindig kedvelte a csoportmunkát, s közösségben szeretett dolgozni, így az írások társszerző közreműködésével születtek meg. Czupi Gyula a
Halis István Városi Könyvtár igazgatójaként és szerkesztőként is igyekezett segíteni, ha esetleg valami kétely adódott, akkor is mindig volt megoldása a problémára.
- Az igazgató nagyon sokat tett azért, hogy a gondolatok lapokká, azok pedig könyvekké álljanak össze - mesélte Büki Pálné. - Ez a fajta útmutatás, amit kaptam, szerintem minden szerzőnek nagy érték, hiszen erőt és lendületet adott a bizalom.
Büki Pálnét most pedig újabb elismerés érte azzal, hogy négy könyve felkerült az elektronikus könyvtárba.
A Kapuinkat kinyitjuk címűt Kardos Ferenccel, a városi könyvtár igazgatóhelyettesével írta, s az idősügyi tanács életével, valamint a mozgássérültek mindennapjaival foglalkozik.
Ugyancsak „forgatható" a Nagykanizsai Városvédő Egyesület 2002-ben kiadott „Volt egyszer egy katonaváros" című, Lovrencsics Lajossal közös kiadványa, ahogy a Dezső Ferenccel együtt készített életműinterjúkkal színesített „A XX. század tanúi Nagykanizsán" című kötet is. S a legújabb könyve, a Benke Dániel könyvtárossal karöltve jegyzett, a városi könyvtár működését bemutató Új utakon az olvasók felé című is.
- Több, mint 18 ezer dokumentum található ebben az óriási gyűjteményben, mely kezdetben főleg a klasszikus műveket gyűjtötte egy csokorba - vette át a szót Czupi Gyula, a Halis könyvtár igazgatója.
- Aztán később egyre több kiadóra figyeltek fel, köztük a nagykanizsaira is. Nemrégiben pedig Büki Pálné Erzsike könyvei is felkerültek, melyeket a megtekintésszámláló alapján már közel ezren forgattak át. Ez pedig nem jelent mást, mint a kanizsai kortárs kötetek népszerűségét, s ez nagyon jó irány lehet a jövőre nézve. BB

Insert failed. Could not insert session data.