Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
947.05 KB
2019-02-08 13:37:53
 Zalai Hírlap 2019 02 07 032sz 16old - A Gulág szörnyűségei.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
530
1587
Zala Hírlap 2019. február 7. 32. szám 16. oldal

A Gulág szörnyűségei
NAGYKANIZSA Színes tablókon keresztül mutatja be a gulágok és gupvik szörnyűségeit az a kiállítás, amely tegnap nyílt a Halis István Városi Könyvtárban.
A Gulágkutatók Nemzetközi Társaságának utazótárlata a nagykanizsai német nemzetiségi önkormányzat jóvoltából látható tíz napon keresztül a bibliotékában. A megnyitón Lancsák József, a nemzetiségi önkormányzat elnöke mondott köszöntőt. Hangsúlyozta: a kiállítással elsősorban a Magyarországon élő németek elhurcolására szeretnék felhívni a figyelmet.
- A Baranya megyei német önkormányzatok anno összefogtak, hogy felkutassák, hova, mely táborokba hurcolták honfitársainkat a Szovjetunióban. Azonban nem csak a német ajkú emberek sorsa iránt kutattak. Mindenki után, akiket elvittek Gupvi, majd Gulág táborokba és robotmunkára ítéltek 1944-től - fogalmazott Lancsák József.
Ezt követően Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyette-
se beszélt. Kiemelte: nemcsak a felnőtt korosztály, hanem a jövő generáció figyelmét is fel kell hívni e szörnyűségekre. Ebben a tárlatnak, amely dokumentumok, fotók, tények révén mutatja be az akkori korszakot, nagy szerepe van. SZZS
Lancsák József és Kardos Ferenc a megnyitón Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.