Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.37 MB
2019-12-04 13:09:22
 Zalai Hírlap 2019 12 03 280sz 1,3old - A Szeretetfa idén is égig ér.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
354
1019
Zalai Hírlap 2019. december 3. 280. szám 1, 3. oldal

A Szeretetfa idén is égig ér a könyvtárban
NAGYKANIZSA Tegnap nyitották meg a Halis István Városi Könyvtárban a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ hagyományos Szeretetfa adománygyűjtő akcióját.

Figyelemfelhívás gyanánt hétfő délelőttre a szervezők a Bolyai János Általános Iskola 300 diákja részvételével zenés flashmobot terveztek az Erzsébet térre, amit azonban elmosott a szakadó eső. így a karácsonyfát megjelenítő performance-ra az oktatási intézmény tornatermében került sor, Tulman Géza iskolaigazgató irányításával.

Az adománygyűjtő akció hivatalos megnyitóját pedig délután tartották a bibliotékában, ahol dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket, szülőket, gyermekeket, együttműködő partnereket és természetesen, munkatársait és azok gyermekeit, akik közös műsorral emelték a rendezvény fényét. A központ dolgozói közel 700 mézeskalács-figurát sütöttek és rajzoltak meg, hogy a karitatív kezdeményezés a korábbi évekhez hasonlóan sikeres legyen.

A folytatást a 3. oldalon, Családi... cím alatt találják.
Családi olvasással is lehet segíteni az akciót
Az első figurát Balogh László polgármester vette meg Fotó: SzA
(Folytatás az 1. oldalról) Balogh László polgármester köszöntőjében arról beszélt: a karácsony jelzői közül nem a „kellemes" a legfontosabb, hanem az áldott. Bejelentette: a város önkormányzata sok-sok szabadjegyet bocsát a gyermekjóléti központ rendelkezésére, hogy eljuttassák azokat a leginkább rászorulókhoz, akik díjmentesen használhatják a város főterén felállított kisvasutat és körhintát. Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója saját ötletükről számolt be, mellyel ők is hozzáteszik a magukét az adventi akcióhoz. Meghirdetik az Azolo (Az olvasás órája) kupát, aminek keretében a családok közös olvasással pontokat gyűjthetnek. A legszorgosabbak a könyvtárban adhatják át a gyermekjóléti központnak a város egyesületei, csoportjai, magánszemélyei által felajánlott adományokat 2020. január 6-án. Ehhez kapcsolódva az olvasási versenyre várnak jelentkezőket, illetve adományozókat, akik támogatnák a könyvtár eme akcióját. HBA

Insert failed. Could not insert session data.