Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.19 MB
2020-01-02 10:17:30
 Zalai Hírlap 2020 01 02 001sz 04old - Szilveszteri batyus bál a bibliotékában.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
390
2222
Zalai Hírlap 2020. január 2. 1. szám 4. oldal

Szilveszteri bátyus bál a bibliotékában
NAGYKANIZSA A Halis István Városi Könyvtár évek óta kitárja kapuit szilveszter éjszakáján. Ám az év többi napjával ellentétben ilyenkor nem könyvekkel várják az olvasókat.
A bibliotékában tradíció, hogy évbúcsúztató középkori bulit tartanak. Azonban a hangulat nem, csak a zene - a fellépő Hollóének Együttes koncertje - idézte a több száz évvel ezelőtti időszakot. A könyvtáros bátyus buli ezúttal is sok vendéget vonzott. Közel kétszázan mulattak együtt.
Czupi Gyula igazgató elmondta: az évek folyamán egyre többen döntöttek úgy, hogy a könyvtárban szilvesztereznek. így sokan fogtak össze azért, hogy megrendezzék az évbúcsúztatót, köztük Tóth Tamás vállalkozó, akinek jóvoltából élő zenés esten szórakozhatnak a vendégek.
- Év közben is folyamatosan kérdeznek bennünket, tartunk-e szilveszterkor rendezvényt. Mindannyiunkat örömmel tölt el a nagy érdeklődés. Kedves, barátságos, igazi közösségi emberekkel töltjük az év utolsó napját is - fogalmazott Czupi Gyula, kiemelve: a könyvtárban nagy szerepet kap a rekreáció, a megújulás. Az intézmény a „köz" szerepét tölti be, ezért nem szokatlan, ha nemcsak a művelődés, a tájékoztatás helyszíne, de a szórakozásé is.
A könyvtár nagy családja mellett baráti társaságok, céges csapatok választották a parti helyszínéül a bibliotékát. A kanizsai Honti Istvánnak szinte „bérlete" van a könyvtári évbúcsúztatóra.
- Minden évben jó társaság, érdekes műsor, kulturált, nyugodt környezet fogad itt bennünket, így remek hangulatban búcsúztathatjuk az óévet - mondta Honti István. SZZS
Telt ház volt a könyvtári szilveszteren
Fotó: Gergely Szilárd

Insert failed. Could not insert session data.