Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.12 MB
2020-09-21 16:06:55
 Zalai Hírlap 2020 09 21 221sz 06old - Közösségi összefogás a könyvtárért.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
227
656
Zalai Hírlap 2020. szeptember 21. 221. szám 6. oldal

Közösségi összefogás a könyvtárért
HOSSZÚVÖLGY Közösségi összefogásból új könyvtárat alakítottak ki a korábbi óvoda épületében. A közel 2,5 millió forintos beruházást szombaton avatták fel.
Az ünnepségen elhangzott: a beruházásokhoz szükséges állami normatíva a zalaegerszegi Deák Ferenc Városi és Megyei Könyvtárhoz érkezik. A pénz felhasználásáról az adott településsel egyeztetve a nagykanizsai Halis-könyvtár dönt. Ezután a Könyvtári Szolgáltató Rendszer (KSZR) felméri a falvak igényeit, s kialakítja az új könyvtári szobákat.
Utóbbi szervezet csoportvezetője, Bognár Csilla elmondta: így történt ez Hosszúvölgyön is, ahol a korábbi önkormányzati épületben működő bibliotéka már teljesen elavult, a könyvállomány is frissítésre szorult. A fejlesztés keretében modern bútorzattal gazdagodott a helyiség, mely a jövőben kulturális színtérré válhat.
- Az óvoda épülete eddig kihasználatlanul, üresen állt -mondta az ünnepségen Kiss Krisztián polgármester. - Lakossági igényeknek eleget téve költöztettük át a könyvtárat. Az elhanyagolt ház felújítását az önkormányzat 2,5 millió forintból, saját erőből finanszírozta. Az épület rendbetételében helyi vállalkozók és magánszemélyek is segítséget nyújtottak. Heti két alkalommal, szerdán és pénteken 17 órától 20 óráig várják a felnőtteket és a gyermekeket. Utóbbi korosztály elkülönítve válogathat az ifjúsági irodalomból, de lesz lehetőség folyóiratok lapozgatására is. BB

Az új könyvtár felfrissített állományát Bognár Csilla (balról), Dóráné Mészáros Anikó megyei könyvtárellátási csoportvezető, Kiss Krisztián és Kardos Ferenc, a Halis-könyvtár igazgatóhelyettese is megnézte Fotó: Benedek Bálint

Insert failed. Could not insert session data.