Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
773.42 KB
2022-10-06 08:22:33
 Zalai Hírlap 2022 10 06 233sz 06old - Egyedi könyvek, hanglemezek és kazetták.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
145
313
Zalai Hírlap 2022. október 6. 233. szám 6. oldal

Egyedi könyvek, hanglemezek és kazetták
NAGYBAKÓNAK Az országos könyvtári napok sorozat keretében a település egykori tanítója, Büki Pálné kedden ünnepélyes keretek között könyv-, hanglemez- és kazettaadománnyal lepte meg a helyi bibliotékát.
Az eseményen megjelenteket Kovács Tamás polgármester köszöntötte, aki beszédében elmondta: fontosnak tartják a hagyományok tiszteletét, bár a könyvtáruk kicsi, de stabil
olvasókört tudhat magáénak, akik gyakran látogatják az intézményt. Ezért külön öröm számukra, hogy Büki Pálné Erzsi néni, a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának elnöke a magánkönyvtárának egy részét a közösségüknek adományozta, így kötve össze a múltat a jelennel.
Ezt követően Czupi Gyula, a kanizsai Halis-könyvtár igazgatója méltatta az adományozó Büki Pálnét, akiről elmondta: az elmúlt évtizedek során számos Nagykanizsával kapcsolatos könyvet írt és szerkesztett. Dolgozott a helyi médiában, de könyvtárosként és iskolaigazgatóként is formálta az emberek látásmódját, s jelenleg is együtt dolgoznak.
- Amikor felajánlotta a magánkönyvtárának egy részét a közösség számára, akkor Bognár Csilla és Benke Dániel könyvtárosok segítségével egyfajta válogatás kerülhetett a nagybakónaki könyvtárba - tette hozzá az igazgató. - Olyan köteteket, hanglemezeket és kazettákat ajándékozott a könyvtárnak, melyek a nagybakónaki látogatókat érdekelhetik.
Büki Pálné elmondta: 19 évesen került Nagybakónakra, ma már tudja, hogy a faluban eltöltött öt év nagyszerű életindításnak bizonyult. Megtanult tanítani, felnőtté vált, és a sors megajándékozta a férjével. Érthetően a település a szívében mindig kiemelt helyet foglal el, ezért igyekezett a lehető legtöbb szép kiadvánnyal segíteni a bibliotékát, ami a jövőben tovább bővülhet. BB
Magánkönyvtárból kerültek adományok Nagybakónakra, balról: Kovács Tamás, Büki Pálné és Czupi Gyula Fotó: Szakony Attila