Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
278.03 KB
2009-09-14 15:30:40
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
735
2296
Minden kanizsai lakosnak
Nagykanizsa
összes utcájába
8800

Feladó:
Halis István
Városi
Könyv-
tár

Tér-Film-Zene Fesztivál
Nagykanizsa, 2009. július 10-12. Kertmozi aréna
Az ingyenes fesztivál idején érdemes betérni a
könyvtárba is, mert kedvességekkel, meglepetésekkel várjuk.

Kedves Olvasónk!
** Rendkívüli nyitva tartás **

A Halis István Városi Könyvtár segíteni szeretné, hogy a Kanizsai Kulturális Központ Tér-Film-
ZeneFesztiválja – mely a könyvtár és a Medgyaszay Ház közti Kertmozi arénában lesz – minél sikeresebb legyen, ezért a fesztivál idején könyvtárunkba látogatókat kedvességekkel, meg-lepetésekkel várjuk.
A péntek estétől vasárnap estig megállás nélkül, a nap 24 órájá-ban működő óriáskivetítő látogatói nemcsak pénteken, hanem szombaton és vasárnap is látogathatják a hivatalos műsorkezdés előtt a könyvtárat 13-18 óráig (utána kezdődik a műsor).

Az alábbi ajándékokat egyenként, de akár az összest minden na-pon is megkaphatja az, aki meglátogatja ezeken a napokon könyvtárunkat:

1. Aki ezeken a napokon kölcsönöz a könyvtárból, annak a Kani-zsai almanach 1990-ben és 1991-ben megjelent köteteit adjuk ajándékba, ezek a kötetek – sok kanizsai érdekességgel – mára igazi történeti emlékek is.

2. Ha a család együtt kölcsönöz ezen a 3 napon (családi kölcsön-zésnek számít, ha gyermek és szülő, vagy nagyszülő együtt köl-csönöz), ekkor még Barbarits Lajos 1929-ben megjelent híres Nagykanizsa monográfiáját is ajándékba adjuk. Ezzel azt szeret-nénk segíteni, hogy családok együtt látogassák a Tér-Film-Zene Fesztivált.

3. Ha ebben a 3 napban kapunk Öntől egy e-mailt – nevével és születési évével – az info@nagykar.hu címre, akkor más kanizsai vonatkozású könyvekből is választhat egyet (a könyvek megte-kinthetők a www.nagykar.hu honlapon, ha bejön érte ezeken a napokon a könyvtárba). Az e-mail cím a további kapcsolattartá-sunkat teszi lehetővé.

4. A Tér-Film-Zene Fesztivált látogatók és a könyvtárba betérők számára egy interaktív kiállítás is nyílik SZER-TÁR címmel könyvtárunkban, aki ezeken a napokon meglátogatja ezt a kiállí-tást és 18 órakor megjelenik a sorsoláson is, pólót nyerhet.

5. Kedves Nagykanizsai Lakos! E levél címzettjének a felelőssé-ge az, hogy környezetében megismerik-e a fenti és a most követ-kező lehetőségeket. Aki a Tér-Film-Zene Fesztivál három napján megújítja könyvtári tagságát, vagy ezeken a napokon iratkozik be könyvtárunkba, az még azon a napon 18 órakor városunk ma leg-fontosabb könyvét, a Nagykanizsa – Városi monográfia két kötetét, vagy a Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme ezen köteteket bemutató előadásainak DVD-jét nyerheti.
A Tér-Film-Zene Fesztivál hivatalos programja

Helyszín: régi kertmozi helyén, a Halis István Városi Könyvtár és a Medgyaszay Ház közti Kertmozi arénában
Időpont: 2009. július 10-12. (péntek-vasárnap)
Péntek (2009. július 10.)
18.00 Magyar népmesék. A kőleves. A halhatatlanságra vágyó királyfi. Pityke és a kökény. Lenny és Tweek rajzfilm. Árnyékok. Bizonytalan tenger.

18.30 Partyk népe, plázák népe. R. Papp Gábor Zsigmond
19.45 Puskás Hungary m. életrajzi film 2009. R: Almási Tamás
21.45 Régi idők focija 1973. sz .magy. filmszatíra. R. Sándor Pál
23.00 Néma film: Stan Laurel és Oliver Hardy

Szombat (2009. július 11.)
18.00 Magyar népmesék. Tancika, Marcika. Péter és Pál. A ki-rálykisasszony cipője. Lenny és Tweek. Milyen nagy az ég. A rosszkedv.
18.30 Nyáron egyszerű 1964. fekete-fehér játékfilm. R. Bacsó Péter
20.10 a MÜPA bemutatja - Josef Haydn évforduló. D-dúr szim-fónia. Budapesti Filh.Társaság zenekara, hangvers.mester: Rolla János
20.40 Made in Hungaria magy. zenés film 2009. R: Fonyó Ger-gely
23.20 Néma film: Stan Laurel és Oliver Hardy

Vasárnap (2009. július 12.)
18.00 Magyar népmesék rajzfilm. Hamupipőke. Tréfás farkas. A király, aki nem akarja férjhez adni a lányát. Lenny és Tweek rajz-film. A nevetés. A semmi.
18.30 A Magyar TV archívumából:
Dr. Öveges József professzor kísérletei - Sarkított fény.
Házasságközvetítő – A bejárónő. (Schütz Ila, Körmendi János, Sztankay István, Szilágyi Tibor)
Ványadt bácsi, bohózat (Alfonzó, Raksányi Gellért, Szemes Mari)
19.30 USTI-OPRE Éleszd a tüzet! magy.-német-szerb zenés dok.f. R. Sas Tamás 2006 Snétberger Ferenc, Boban Markovic
21.00 Az HBO bemutatja: Gyerekjáték, mb. am. vigj. 2007. R. Andy Fickman.
23.00 Néma film: Stan Laurel és Oliver Hardy

Találkozzunk a Tér-Film-Zene Fesztiválon!

Fotó és film/videó pályázatot hirdet a Pannonhát Dél-zalai Turisztikai Egyesület a Tér-Film-Zene Fesztiválhoz kapcsolódóan.
A pályázatra minden olyan videó, kisfilm vagy fotó nevezhető, ami Nagyka-nizsához köthető, Kanizsán készült vagy kanizsaiak készítették az ország vagy a világ bármely pontján, róluk szól és kifejezi a „kanizsaiságot".
A videó és fotó kategóriát külön díjazzuk, a győztesek a Kanizsai Kulturális Központ felajánlásával egy-egy színházbérlettel lesznek gazdagabbak.
Külön kiemelt témakör: Csónakázó-tó és környéke, régi idők majálisai.
A kategória különdíját a Szőlőskert Fogadó ajánlotta fel (10.000 Ft értékű vacsorautalvány).
A digitális anyagok leadhatók július 6-ig (hétfő) a Tourinform Irodában: 8800 Nagykanizsa, Csengery út 1-3., Tel.: 93 313-285

Kertmozi aréna

Szeretné meglepni szeretteit a születésük napján megjelent kanizsai, zalai napilappal? Mi elkészít-jük a könyvtárban az ajándékozásra alkalmas másolatát 2000 Ft-ért.

Insert failed. Could not insert session data.