Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
327.12 KB
2009-09-14 15:31:00
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
699
2268
Ingyen hívhatja a könyvtárat az internet segítségével, ha a www.nagykar.hu-ra lép!
Keresse a piros betűs linket!

Minden kanizsai lakosnak
Nagykanizsa
összes utcájába
8800

Feladó: Halis István
Városi Könyvtár

* Szeretné-e Ön is,
hogy Nagykanizsáról
is rajzoljon Somogyi
Győző madártávlati
képet?

* A Mindentudás
Nagykanizsai
Egyeteme folytatódik

* A Zalai Közlöny 70
éve írta nagykanizsai
lengyel menekültekről

* Ingyenes
internetoktatás:
Haliskola - mini

Kedves Olvasónk!

Három fontos és érdekes program lesz szeptember utolsó teljes hetében a Halis István Városi Könyvtárban.
Mindhárom programra szeretettel várjuk!

Szeretné-e Ön is, hogy Nagykanizsáról is rajzoljon Somogyi Győző madártávlati képet, melynek másolata az Ön lakását, irodáját is díszítheti? Jöjjön el a Halis István Városi Könyvtárba, és döntsön!
Somogyi Győző, a kortárs magyar képzőművészet reprezentáns alakja megrajzolta madártávlatból a Kárpát-medence településeit (ez a nagyszabású kép is megtekinthető könyvtárunkban). A könyvtár-használók és könyvet szeretők talán leginkább a huszárokról rajzolt könyve alapján ismerhetik.
Több várost és városrészletet is megrajzolt, ezekből látható váloga-tás azon a kiállításon, melynek megnyitójára 2009. szeptember 24-én, csütörtökön 17 órakor kerül sor. A megnyitón részt vesz
Somogyi Győző is.
Könyvtárunk kezdeményezi, hogy Kanizsáról is szü-lessen kép madártávlatból, sok fontos épület egyénített rajzával.
Kérjük, jöjjön el, és jelezze, hogy szeretné-e, hogy a városunkról is készüljön ilyen rajz. Ha eljön és megtekinti a más városokról rajzolt képeket, akkor el tudja dönteni, hogy örömmel látna-e ilyen képet városunkról is irodájában, lakásában. A kiállítás megtekintésekor módot adunk arra, hogy jelezze szándékát, és egy kis emléktárgyat is magával vihet. Keressük annak lehetőségét is, hogy az arra vállal-kozók a megvalósításban is részt vehessenek.

Hasonló részletezettségű képeken lesz látható Kanizsa sok fontos épülete a tervezett „Kanizsa madártávlati képe” c. rajzon
A Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme folytatódik. A 7. előadásra és nyilvános televíziós felvételre 2009. szeptember 21-én 11 órakor kerül sor a Medgyaszay Házban. Az előadó Halász Imre, Nagykanizsa városi monográfiája „Nagykanizsa önkormányzatai a 19. század első felében” című fejezetének szerzője lesz.
Az eddigi előadások felvételei megnézhetők a www.mindentudas.nagykar.hu internetes oldalon. A köteteket továbbra is jelentős kedvezménnyel árusítjuk, az I. kötet ára 3000 Ft, a II. 2000 Ft-ba kerül. A kötetek eladásából származó bevétel teszi lehetővé, hogy újabb előadásokat szervezzünk. Kérjük, használja ki a lehetőséget, családjának, ismerőseinek Nagykanizsa legfontosabb történeti munkáját Ön is vásárolja meg! A Kanizsa TV többszöri sugárzása után az eddigi előadások DVD-n is kölcsönözhetők.
Részletek a mindentudas.nagykar.hu-n.
E-mail-ben az info@nagykar.hu címen, sms-ben a 30/628-7264 számon jelentkezhet. Nevét, születési dátumát feltétlenül írja az üzenetbe! Ingyen hívhatja a könyvtárat a www.nagykar.hu oldalán a piros betűs „Hívjon minket INGYEN!” feliratra kattintva.



Lengyel menekültek Nagykanizsán
A kiállítás megtekinthető 2009. szeptember 23-ától

A 2. világháború idején, hetven éve a korabeli újságolvasó is meg-ismerhette a lengyelek tragédiáját. Alig 3 héttel a világháború 1939. szeptember 1-jei kirobbanása után megjelentek Kanizsán az első lengyel menekültek. Kanizsa büszke lehet arra, hogy a szovjet és a német csapatok harapófogójából kiszökve többen találtak hosszabb időre menedékre városunkban. A kiállításunk arról szól, hogy a Nagykanizsán megjelenő Zalai Közlöny 70 évvel ezelőtti számainak olvasója mit tudhatott a lengyelek tragédiájáról és a kanizsai életük-ről. A Zalai Közlöny című újság korabeli számai teljes terjedelmük-ben olvashatók a www.zalaikozlony.nagykar.hu-n. Szeretettel hí-vunk mindenkit a kiállítás megtekintésére, mely 2009. szeptember 23-ától 2009. október 22-ig látogatható. A 2. világháború irodalmát a 70 éves évforduló miatt külön is ajánljuk olvasóink figyelmébe a könyvtár kölcsönzőpultja közelében!

Haliskola - mini
Hogy minél gyorsabban, minél többet tudjon meg programjainkról az interneten keresztül: vegyen részt INGYENES, 5 órás internethasználati minikurzusunkon! Így megtudhatja, hogyan telefonálhat a könyvtárunkba ingyenesen, hogyan informálódhat gyorsan, hogyan használhatja könyvtárunkat otthonról is. Öt tartal-mas óra nálunk, s kiderül, mit érdemes megtanulni bővebben is. Október 15-től várjuk jelentkezését a minikurzusra a könyvtárban.

Insert failed. Could not insert session data.