Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
416.25 KB
2009-11-24 13:36:23
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
658
2140
Minden kanizsai lakosnak
Nagykanizsa
összes utcájába
8800

Feladó: Halis István
Városi Könyvtár

* Somogyi Győzővel
Ön is találkozhat a Halis
István Városi Könyvtárban!

* A Mindentudás
Nagykanizsai
Egyeteme folytatódik

* Orosz Zoltán Trió koncertje, Berecz András mesemondó est a Móricz Művelődési Házban

* Családi Hétvége kétnapos rendezvénysorozat december 12-13-án

* Ingyenes internetoktatás:
Haliskola - mini

A mi Prima Primissima-jelöltünk Zalaváry
Lajos, könyvtárunk tervezője. A Halis István Városi Könyvtárban büszkék vagyunk arra, hogy épületünknek ő a tervezője. Tudjuk, hogy szép és jól használható épülettel lett gazdagabb városunk, térségünk tervei alapján. A Medgyaszay Ház felújítása is az ő tervei alapján készült. Köszönjük ezt meg szavazatunkkal is Zalaváry Lajosnak. Telefonon és sms-ben NEM EMELT DÍJASAN a következő számot tárcsázzuk: 06/70/70-77-005. Ha a gépi hang megszólalása után azonnal megnyomjuk a 3. gombot, akkor azonnal megtörténik a szavazás. Egyébként az egész hívás kb. 1 percig tart. Interneten a www.nagykar.hu segítségével tudunk szavazni!

Kedvezményt hirdet a könyvtár olvasói számára levelünkben szereplő programokra a Kanizsa Kulturális Központ. Egy-egy programra 4 jegy vagy 4 bérlet vásárlása esetén az ötödiket ajándékba kapja az, aki e levéllel és olvasójegyével

Kedves Olvasónk!


Somogyi Győzővel 2009. november 17-én, kedden 16,30-kor találkozhat a Halis István Városi Könyvtárban, a városrajzaiból készült kiállítás pedig folyamatosan megtekinthető ugyancsak a könyvtárban.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
Sikerült! Megérkeztek az első magánadományok Nagykanizsa madártávlati képének megrajzolására. Pár száz forinttól több ezer forintig terjed a nagyságrendjük. Az ajándékok is sikert arattak.
Szeretné-e Ön is, hogy Nagykanizsáról is rajzoljon Somogyi Győző madártávlati képet, melynek másolata az Ön lakását, irodáját is díszítheti? Ezt kérdeztük nemrég sokaktól. Sokan támogatták máris, és többen szeretnék támogatni a tervet.
További kérdések merültek fel:
– Az egyik kérdés az volt, hogy ha havonta 200 Ft-tal, vagy a másik, hogy ha néhány alkalommal 1000 Ft-tal tudná valaki támogatni ezt a szép célt, Nagykanizsa madártávlati képének megrajzoltatását, akkor is meg tudna valósulni? A válasz az, hogy igen, mert a munka 2011. május 1-jéig tart, a cél pedig az, hogy egy-egy támogató végül 4000 Ft-tal támogassa a megvalósulást. Ekkor ugyanis már a madártávlati kép egy példányára is jogosult lesz, melyet 2011. május elsején, a Halis István Városi Könyvtár 60. születésnapján át is vehet.

Nógrádi Gáborral és Nógrádi Gergellyel 2009. november 23. 16,30-tól író-olvasótalálkozó lesz a Halis-könyvtárban könyvcsere akcióval egybekötve. Régi könyvünket 1000 Ft-ért beszámítják egy új könyv vásárlásánál.
A Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme könyvtárunk szervezésében folytatódik. A 8. előadásra és nyilvános televíziós felvételre 2009. november 23-án 11 órakor kerül sor a Medgyaszay Házban. Az előadó Kostyál László, Nagykanizsa városi monográfiája „Nagykanizsa művelődéstörténete (1690—1849)” című fejezetének szerzője lesz. Az eddigi előadások felvételei megnézhetők a www.mindentudas.nagykar.hu internetes oldalon. A kötetek a legszebb karácsonyi ajándékai lehetnek egy városát szerető embernek (könyvtárunkban kedvezményesen az I. kötet 3000, a II. 2000 Ft-ba kerül). A kötetek eladásából származó bevétel teszi lehetővé, hogy újabb előadásokat szervezzünk.
Internet, játék, Nagykanizsa (www.nagykar.hu)
Úgy ismerheti meg a város történetét, hogy közben megtanulja használni az internetet. Úgy használhatja internetes ismereteit, hogy megismerheti Nagykanizsa történetét. Sokféle jutalomra számíthat, ha meglátogatja ezt a honlapot és sikeresen válaszol a kérdésekre.
Orosz Zoltán Trió koncertje, 2009. november 6. (péntek) 18 óra Móricz Művelődési Ház. Közismert dallamok virtuóz előadásban harmonikán a francia sanzontól az argentin tangón át a délszláv népzenéig. Orosz Zoltán – harmonika, Balog Zoltán – gitár, Pengő Csaba – bőgő. A jegy elővételben 1800 Ft, a helyszínen: 2000 Ft.
Ferenczi György és a Rackajam a sztárvendég, 2009. november 7. (szombat) 19 órakor a Medgyaszay Házban a HEADBANG-LÁBCSÁB AFTERPARTY-n. Rockbuli Halival és Pásztival. Belépődíj: felnőtt 1.300 Ft, diák: 900 Ft.
Berecz András mesemondó estje, 2009. november 13. (péntek) 18 órakor a Móricz Művelődési Házban a MESÉS ESTEK FELNŐTTEKNEK sorozatban. „Berecz András mesemondó, népdalénekes, néprajzkutató, előadóművész és tréfamester is egyben. Ahogy ő nevezi magát: álomszövő; amit éjszaka álmodik, nappal mesévé hímezi…” Belépődíj: 800 Ft.
A NAGYIDAI CIGÁNYOK, Arany János hőskölteménye. 2009. november 23. (hétfő) 16 órakor a HSMK-ban. Előadja: GÁL TAMÁS színművész (Pozsony) Zene: Bodonyi András.
A program a NYUGDÍJAS SZÍNHÁZBÉRLET első előadása, a további előadások címei és előadói: ZENÉS VALLOMÁS EMBERSÉGRŐL, SZERETETRŐL, Stefancsik Annamária és Zayzon Csaba estje Pannon Várszínház (Veszprém). MAGYAR VÍGASSÁG – zenés színpadi játék. Szereplők: Kis Törék Ildikó, Varga Vilmos (Nagyvárad). „TE RONGYOS ÉLET!” Dráfi Mátyás színművész önálló estje (Komárom). A bérlet ára: 2 000.- Ft, előadásonként: 700.- Ft.

December 12-13-ra tegye szabaddá családja hétvégéjét!
Szombaton és vasárnap Családi Hétvége címmel kétnapos rendezvénysorozatot tervez a Kanizsai Kulturális Központ és a Halis István Városi Könyvtár. Terveink szerint a HSMK-ban a Medgyaszay Házban és a Könyvtárban a kisgyermekektől a nagyszülőkig a család minden tagja folyamatosan, reggeltől estig talál magának kedves elfoglaltságot e két napon (gyermekszínház, játszóházak, számítógépes oktatás, ezoterikus előadások, természetgyógyászat, filmvetítés stb.). Kérjük, hogy a csaladihetvege@gmail.com címre írja meg ötletét, javaslatát, ezzel járuljon hozzá Ön is a Családi Hétvége sikeres megrendezéséhez! A program végén, vasárnap este vendégünk lesz a HSMK színháztermében a Csík zenekar. Közreműködik: Kiss Tibi (Quimby). Az olvasóink ezzel a levéllel és olvasójegyükkel 4 jegy vásárlása esetén az ötödiket ajándékba kapják. A részletekről következő hírlevelünkben, honlapjainkon (www.nagykar.hu, www.kanizsaikultura.hu) és a sajtóban olvashat hamarosan.
Kövesse velünk az eseményeket!
Haliskola – mini, ingyenesen
Már sokan tanulnak INGYENES, 5 órás internethasználati minikurzusunkon. Várjuk jelentkezését a könyvtárban.

Insert failed. Could not insert session data.