Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
138.04 KB
2010-01-15 13:29:01
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
871
2421
Rövid leírás | Teljes leírás (7.46 KB)

Minden kanizsai lakosnak
Nagykanizsa
összes utcájába
8800

Feladó: Halis István
Városi Könyvtár

* A MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2010. január 22.
* Nagykanizsa madártávlati képe
* Önnek 1%, Nagykanizsának érték
* Nem csak Hollywoodban készülnek 3D-filmek
* Kedvezmény olvasóink-nak a Zala Márk bérlethez
* Ingyenes internetoktatás
Haliskola - mini

Kedves Olvasónk!
A Halis István Városi Könyvtár tisztelettel hívja saját és
társintézményei programjaira.
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA
Nagykanizsa, 2010. január 20–23.

A Magyar Kultúra Napja Nagykanizsán nem csupán a nemzeti értékeinkre való emlékezés a Himnusz születésnapján, hanem a kulturális javaink gondozását végző dolgozók helyi összefogásá-nak demonstrálása is. Több éve összehangoltan, közösen hívják a város közönségét e nap programjaira, úgy, ahogyan most e levél címzettjét is. Egy éve pedig éppen ezen a napon indult el az a törekvés is, hogy egyre több intézmény, szervező együtt állítja össze a város heti-kétheti kulturális ajánlatát, mely azóta a leg-frissebb programokkal ott áll az intézmények bejáratánál. Ennek a nagyméretű falragasznak mostantól egyetlen lapra nyomtatható változata elérhető a www.nagykar.hu Nagykanizsa heti program-ajánlójában. (Írjon az info@nagykar.hu-ra, ha szeretné e-mail-ben megkapni ezt a hírlevelünket és a heti kulturális ajánlatot.)

2010. január 20. 10 óra – VOKE Kodály Művelődési Ház: Népi kismesterségek bemutatója, népdaltanulással.
2010. január 21. 11 óra – Mindenki Háza Miklósfa: a Miklósfai Általános Iskola irodalmi műsora. Felkészítő: Tulman Géza.
2010. január 21. 16.30 – Halis István Városi Könyvtár: Kocsis Katalin: Nagykanizsa 100 zenei emlékhelye c. kötet bemuta-tója. Bemutatja: Czupi Gyula, a kötet kiadója. Alkalmi kiállítás a Thúry Múzeum anyagából, valamint élő és virtuális „mini” hangverseny Nagykanizsa zenei múltjából. Közreműködik: Katzné Szabó Marianna – zongora, Horváth Edit – ének.
2010. január 21. 17.30 – HSMK. A Himnusz költője – Kölcsey-emléktúra képeslapokon. Kiállítás Gulyásné Raksányi Olga gyűjteményéből. Megnyitja: Kovácsné Mikola Mária. Megte-kinthető: 2010. február 10-ig.
2010. január 22. 13 óra – Halis István Városi Könyvtár, a könyvtár szolgáltatásait bemutató kiállítás megnyitója. Meg-nyitja: Czupi Gyula igazgató. (A kiállítás tablói a könyvtárban 2010. február 22-ig, a hivk.nagykar.hu/poszterek címen az interneten folyamatosan megtekinthetők.)
2010. január 22. 17 óra – Nagykanizsai Honvéd Kaszinó „Böl-csőtől a sírig” a Honvéd Kaszinó Fafaragó Szakkörének kiállítá-sa Popellár Jenő tanár-faragó emlékére. Megnyitja: Balogh László, az OKISB elnöke. Közreműködnek a zeneiskola növen-dékei. Megtekinthető: 2010. február 12-ig.
2010. január 22. 18 óra – Nagykanizsai Honvéd Kaszinó MA-GYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL SZERVEZETT ÜNNEPI RENDEZVÉNY. Köszöntőt mond: Marton István polgármester. Közreműködik: Bakaja Zoltán, Bazsó Adrienn, Horváth Márk, Lengyák István, Farkas Ferenc Énekegyüttes (karvezető: Baráth Yvette). Műsort szerkesztette: Bazsó Adrienn.
2010. január 23. 16 óra – Halis István Városi Könyvtár. Andrásfalvy Bertalan A hagyomány értéke ma c. előadása.
2010. január 23. 18 óra – HSMK. „Kiskarácsonytól – nagykará-csonyig” A Kanizsa Táncegyüttes gálaműsora. Jegyár: 1000 Ft
A 2009 decemberi Családi Hétvége sokak érdeklő-dősét váltotta ki, nagy öröm volt látni a programokra érkezőket. A könyvtárban 270 karszalagot váltottak, ezzel támogatták So-mogyi Győző Nagykanizsáról készülő madártávlati képének a megvalósulását. Sokan próbálták ki a társasjátékokat és az egész-ségmegőrző programoknak szép számmal volt hallgatósága. A legmeglepőbb az volt, hogy milyen hosszúra nyúltak a progra-mok utáni beszélgetések, ami azt jelzi, hogy komoly igény van a személyes beszélgetésre az előadók és a hallgatóság között. A...

Insert failed. Could not insert session data.