Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* Adobe Reader letöltése (PDF fájlokhoz)

 
29.98 KB
2010-04-19 15:46:13
 
 

application/pdf
Nyilvános Nyilvános
589
2249
Rövid leírás | Teljes leírás (5.79 KB)

Minden kanizsai lakosnak
Nagykanizsa
összes utcájába
8800

Feladó: Halis István
Városi Könyvtár

* Rajzok a Halis-könyvtárról
* A tizedik előadás
* Mi található ebben a könyvtárban?
* Nagykanizsa heti programajánlója
* Megkezdődött Kanizsa madártávlati képének megvalósítása
* Önnek 1%, Nagykanizsának érték
* Bemutató a madártávlati képről
* Társintézményeink kulturális ajánlatából


Kedves Olvasónk!
A Halis István Városi Könyvtár tisztelettel hívja saját és
társintézményei programjaira.
Egy év készülés a 60 éves és a 10 éves évfordulóra
2010. május 1-jétől 2011. május 1-jéig

Már most szólunk, tervezze könyvtárunkkal 2011. május 1-jének hétvégéjét!
1951-ben alapították könyvtárunkat, 50 éves évfordulónkon, 2001-ben pedig megkezdhettük működésünket új könyvtárépületünkben. Jövőre tehát 60 évesek leszünk, és 10 éves tapasztalatunk lesz az új épületben való működésünkről is.
Az évfordulók alkalmat adnak arra, hogy összegezzük, rendszerezzük az elmúlt időszakot.
Ezt Önökkel, könyvtárunk használóival szeretnénk tenni. Célunk, hogy mindenki, aki már használta a könyvtárat, újítsa meg tagságát. Aki pedig használja, segítse használóvá tenni azokat is, akik még nem tudják, mennyi mindenben hasznos a könyvtár.
Két látványelem is keretezi ezt az évet. 2010. április 30-tól Gáspár Zoltán rajzaiból összeállított kiállítás látható a Zalaváry Lajos, Kossuth-díjas tervező által megálmodott kanizsai könyvtárpalotánkról.
Terveink szerint 2011. május 1-jétől, 60 éves évfordulónk napjától pedig Somogyi Győző Nagykanizsa központjáról elkészülő madártávlati látványát „ajándékozzuk” a város érdeklődő közönségének.
Kérjük, figyeljék és látogassák a felkészülési év eseményeit.

Rajzok a Halis-könyvtárról
A Gáspár Zoltán alkotásaiból összeállított kiállítás megnyitójára 2010. április 30-án, pénteken 13 órakor a könyvtárban kerül sor. Szeretettel várjuk a megnyitóra. Ha 2010 májusának végéig könyvtárunkba látogat, ne felejtse el megnézni a kiállítást!
A tizedik előadás
A Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme a 2010. április 26-án 11 órakor a Halis István Városi Könyvtár szervezésében a Medgyaszay Házban folytatódik Horváth László: Nagykanizsa és környékének története az újkortól a római kor végéig című előadásával. Önt is szeretettel várjuk.

Mi található ebben a könyvtárban?
– De jó lenne, ha gyorsan megtudhatnám, hogy megvan-e a kanizsai könyvtárban az a könyv, újság, zenei anyag, film, amit keresek!
– Megtudhatja gyorsan. Lépjen egy internetes számítógéphez, és a www.nagykar.hu megmondja! A keresésben gyermeke unokája is segíthet, de a Halis István Városi Könyvtárra is számíthat. Ha kéri, ingyenesen megtanítjuk az internetes keresésre gyűjteményünkben, hívja ismerősét is. Telefonok: 93 509 500, 30 628 7264.
Ezt a lapot már ma is 1500-an látogatják naponta, legyen Ön is a használója.

Nagykanizsa heti programajánlója
a www.nagykar.hu honlapról (egyetlen oldalra kinyomtatható). Az ajánló péntekenként kerül a honlapra, és Nagykanizsa kulturális programokat szervező 10 intézményének legalább 10 napnyi ajánlatát tartalmazza.

Megkezdődött Kanizsa madártávlati képének megvalósítása
Köszönjük, hogy sokan segítették azzal is Nagykanizsa madártávlati képének megvalósulását, hogy a könyvtár márciusi családi hétvégéjén 100 Ft-os karszalagot váltottak. A támogatás szépen gyűlik, de még sok segítségre van szükségünk, ezért kérjük, hogy erre a célra ajánlja fel adója 1%-át. A megvalósítás az alkotóval, Somogyi Győzővel való szerződéskötéssel megindult. Reméljük, hamarosan a megrajzolt részletek közreadását is megvalósíthatjuk.
Minden esély megvan tehát arra, hogy 2011. május 1-jén, könyvtárunk 60. születésnapján mindenki meg tudja kapni ennek...

Insert failed. Could not insert session data.