Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Ez a fájl FLV formátumú. Ha gépe nem tudja lejátszani, akkor a Leírásban lévő linket másolja át böngészője címsorába, így letöltés nélkül megtekintheti a videót.

 
12.04 MB
2021-07-27 11:18:52
 
 

video/mp4
Nyilvános Nyilvános
16
142
2008-06-17
Mozgásban a könyvtárosok

Böngészőben lejátszható videó linkje:
http://www.nagykar.hu/kezdolap/104/7.html

Szakmai napot tartottak kedden azon nagykanizsai könyvtárosok, akik részt vesznek a kistérségi mozgókönyvtári ellátásban. Azokat a településeket látogatták meg, melyek idén csatlakoztak a szolgáltatáshoz.

Így betekintést nyertek többek között a felsőrajki könyvtári életbe, útjukat pedig Nagyrécsén kezdték. A Halis István Városi Könyvtár több éve nyújt mozgókönyvtári ellátást a nagykanizsai kistérségben lévő falvaknak, majd számos település kilépésével nem oly régóta a pacsai és a zalakarosi kistérségben is. Év elején 22 településsel működtek együtt, mely az idén még várhatóan 33-ra fog nőni – mondta Czupi Gyula könyvtárigazgató.

A falvakban több időpontban is nyitva tart a könyvtár, hetente egyszer pedig látogatást tesz a mozgókönyvtáros is, aki új, esetleg igényelt könyveket, videokazettákat, dvd-ket visz ki a településre. A könyvtárakban a jövőben további fejlesztések is várhatóak, Nagyrécsén például számítógép, nyomtató, fénymásoló is a lakosok rendelkezésére áll majd. A szakmai napba a könyvtárak látogatása mellett egy kis kirándulás is belefért, hiszen a településeket is megtekintették a könyvtári dolgozók.