Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* A Flash fájlok támogatása világszerte megszűnt. A Következő gombra kattintva (ha van) az mp4 változathoz juthat.

 
89.47 MB
2009-10-19 11:43:09
 
 

flv-application/octet-stream
Nyilvános Nyilvános
3126
10935
A Nagykanizsai Gólyalábasok szereplése a Cool TV-ben.
2009.10.16. Ebből a részletből tudhat meg rólunk a legtöbbet a nagykanizsai gólyalábazás iránt érdeklődő.

A műsorról készült ismertető pontosan adja vissza a gólyalábasok szándékát és céljait, városukhoz való kötődését, ezért szívesen tesszük közzé honlapunkon is:

Gólyalábon Nagykanizsáért
2009-10-16
Egy különleges artistacsoport a városuk népszerűsítéséért lépett a színpadra.
A Csillag Születik első adásában egy igazán egyedi csapattal ismerkedhettünk meg, akik egy nemes célt képviseltek a porondon. A nagykanizsai gólyalábasok a Cool élő műsorában elárulták, több mint tíz éve alakultak, fennállásukat és munkásságukat pedig a kizárólag a saját és mások szórakoztatásának szentelik. A céljuk ezzel ugyanis az, hogy mosolyt csaljanak az emberek arcára:
- Aki megtanul ezzel a mókás szerkezettel játszani, annál garantált a jókedv.
Mint megtudtuk, a gólyalábazást akár egy perc alatt el lehet sajátítani, a közel két méteres magasságba emelő pálcikalábakon állás pedig csupán néhány órás gyakorlást vesz igénybe, és akinek egyszer sikerül, annak örök élmény marad:
- A gólyaláb ráadásul gyógyászati segédeszköz, tehát teljesen veszélytelen is egyben.
A stúdióban fiatal vendégeink bemutatták azonban, hogy nem csak sétálni lehet a fa szerkezeteken: lélegzetelállító mutatványokat, pörgéseket, ugrásokat képesek végrehajtani tökéletesre fejlesztett egyensúlyérzéküknek köszönhetően sőt, a komolynak tűnő ám annál ártalmatlanabb csaták sem mardhatnak el a (gólya)talpon maradásért. Tudományukkal egész évben járják a országot, és feltett szándékuk, hogy nem csak a vidámságot terjesztik szerte Magyarországon, de Nagykanizsa, a gólyaláb szülőotthonának hírnevét is tovább öregbítik.