Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* A Flash fájlok támogatása világszerte megszűnt. A Következő gombra kattintva (ha van) az mp4 változathoz juthat.

 
8.84 MB
2012-01-24 13:33:36
 
 

flv-application/octet-stream
Nyilvános Nyilvános
1144
4714
Kanizsa TV Krónika - 2012. január 23.

Könyvtári szolgáltatások - kiállításon
Nagykanizsa - A Magyar Kultúra Napja tiszteletére nyílt kiállítás pénteken a Halis István Városi Könyvtárban. Az épület földszintén megtekinthető tárlat ezúttal a bibliotéka szolgáltatásait mutatja be.

Megújult katalógus, a könyvtár jelenléte egy internetes közösségi oldalon, átvariált polcrendszer, digitalizált Zalai közlöny – mindez megtalálható az intézmény kávézójában közzétett tablósorozaton. A szolgáltatásokat Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója ismertette az érdeklődőkkel. Felhívta a figyelmet a felfrissített katalógusra, hiszen a modern kor technikáinak köszönhetően az olvasó nem csak azt tudhatja meg, a keresett könyv megtalálható-e a könyvtárban, hanem további információkkal bővítették e szolgáltatást. A bibliotéka emellett megtalálható egy közkedvelt közösségi oldalon is, e formában az intézmény munkatársai várják az internet használókat, külön csoportokban a gyermekkönyvtár látogatókat, a felnőtteket, s az egyéb érdeklődőket.
A kiállítás keretében számolnak be a Zalai Közlöny digitalizálásának befejezéséről, Czupi Gyula elmondta: 700 ezer oldalnyi újság vált elérhetővé elektronikusan.
A könyvtárlátogatók a közeljövőben megújult polcrendszerrel is találkozhatnak majd, mint elhangzott: ez is egy kísérlet arra, hogy az érdeklődő nagyobb kedvet kapjon a magyar kultúra javainak igénybevételéhez.

Insert failed. Could not insert session data.