Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz. 
13.97 MB
2012-06-19 13:32:09
 
 

flv-application/octet-stream
Nyilvános Nyilvános
1021
4454
Kanizsa TV 2012-06-11 15:02
Hóbor József: Nem akarok hős lenni

Nagykanizsa - A 83. ünnepi könyvhét keretében két kötet bemutatóját tartották pénteken, a Halis István Városi Könyvtárban. A délelőtt folyamán Hóbor József: Nem akarok hős lenni című kötetével ismerkedhettek meg az olvasók. A mű az '56-os események világába vezet, főszereplője Farkas Béla, aki 1956-ban lovásziban a munkástanács vezetőjeként tevékenykedett.

Kanizsa TV 2012-06-11 15:03
Szoliva János: Merengés-terpesz

Nagykanizsa - Merengés-terpesz e címet viseli Szoliva János legújabb verseskötete, melyet szintén a bibliotékában mutattak be pénteken. A kiadvány a szerző 13. megjelent gyűjteménye.
Az irodalom, s a versek szerelmesei már megszokhatták az utóbbi években, hogy a nagykanizsai ünnepi könyvhéten rendszerint egy-egy újabb kötettel jelentkezik Szoliva János. A merengő, gondolkodó költő a tőle már megszokott stílusban tárja a nyilvánosság elé verseit, rövid, de annál lényegretörőbb formában. Jelképek, szimbólumok tarkítják a sorokat, s mint ahogy Szoliva János fogalmazott, célja, hogy verseinek olvasóit is gondolkodásra késztesse. A Merengés-terpesz címet viselő kötetének bemutatóján Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója faggatta a szerzőt, de az érdeklődő közönség ízelítőt is kapott a kiadvány tartalmából.
Szoliva Jánossal készült beszélgetésünket kulturális magazinunk későbbi adásában láthatják.