Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



* A Flash fájlok támogatása világszerte megszűnt. A Következő gombra kattintva (ha van) az mp4 változathoz juthat.

 
12.79 MB
2014-09-08 13:27:08
 
 

flv-application/octet-stream
Nyilvános Nyilvános
852
2056
Kanizsa TV 2014-08-22 13:28 - Nagykanizsa
Megkezdik a hagyaték feldolgozását

Több száz kötetes magánkönyvtárt és számos bakelit lemezt kapott a Halis István Városi Könyvtár

A hosszú betegség után júniusban elhunyt Kustár Zsuzsa több száz kötetes könyvtárát és számos bakelit lemezt az iparművész családja a Halis István Városi Könyvtárnak adományozta. Az intézmény a hagyaték feldolgozását hamarosan megkezdi.

Kustár Zsuzsa a könyvtárat díszítő üvegablakaival és most már könyveivel is örökké velünk marad – vélekedik Kardos Ferenc, az intézmény igazgatóhelyettese. A neves iparművész hagyatéka óriási kincs, a kötetek között szépirodalmi művek és művészettel foglalkozó írások egyaránt megtalálhatóak.

Kardos Ferenc, igazgatóhelyettes, Halis István Városi Könyvtár:
„A gyűjtemény nagyobb része Kustár Zsuzsára emlékező pecséttel az olvasók kezébe kerül, kölcsönkönyvként. Hiányt pótol, vagy elhasznált példányokat cserélünk le ezekkel. Az olvasók szívesen veszik kezükbe a dedikált példányokat. Sokan mondják, hogy direkt ezeket keresik. Nyilván a dedikáltakból a legértékesebbek a törzsállományban lesznek.”

A könyvek közül néhány falusi, illetve iskolai könyvtárakba kerül, igyekeznek minden darabot hasznosítani – a hagyaték sorsáról és a Kustár Zsuzsa emlékhelyről bővebb összeállítást későbbi ABC magazinunkban láthatnak nézőink.

Insert failed. Could not insert session data.