Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

A faluról életképek a XX. századból - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/3267.html
Az 1960, '70, '80 -as években készült képek nyomán bepillantást nyerünk Kilimánban élő falusi emberek mindennapjaiba, mivel töltötték szabadidejüket.
Általános adatok a faluról - http://principalis.celodin.hu/kiliman.htm
Az oldalon a faluról általános adatokat olvashatunk, például a minden évben megrendezett programokról, a látnivalókról. Az oldalon több, kisebb kép is található a templomról, a művelődési házról és a faluban lévő húsüzemről. Az oldal 1994 után keletkezett.
A település nevének eredete - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/2739/31965.html
Megtudhatjuk, hogy honnan kapta a nevét Kilimán község
Haszos információk Kilimán faluról - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/kiliman-kozseg
Önkormányzatok információs adatbázisa. A honlapon Kilimán elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján.
Kilimán a rövid története és emlékei - http://www.vendeglatohely.hu/telepules/kiliman.html
Az oldalon röviden olvashatunk a falu történelméről, fekvéséről, a falu nevének eredetéről, a faluban található emlékekről és a falu megközelíthetőségéről. Egy kép is található az oldalon, ami az 1990-ben újjáépítétett templomot ábrázolja. A weblap 1994 után keletkezett.
Kilimán címere - http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-kiliman.shtml
A rovatban megtalálja Magyarország közel 2400 települése, köztük Kilimán címerét, szöveges magyarázatát.
Kilimán név története - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/2739/31780.html
1964-ben jelent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József ált. isk. tanár és Méhes József gimn. tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Kilimán - részletes térkép a településről - http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/kiliman
E digitális információs (turista) térkép az IranyMagyarorszag.hu projektje, mely a részletes térképen kívül műholdas felvételt és domborzati térképet is tartalmaz.
Leírás a 18 - 19. századból - http://web.archive.org/web/20130618163526/http://wiki.utikonyvem.hu/hu/index.php?title=Kilim%C3%A1n#L.C3.A1tnival.C3.B3k
1799-ből és 1851-ből való leírás olvasható Kilimánról ezen a lapon.
Rövid leírás a településről angol nyelven is - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/2739/29228/reszletek.html
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Rövid szócikk Kilimán településről - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/2739/30861.html
Rövid szócikk olvasható a Révai Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szócikk a faluról - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/2739/30347.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható az Új magyar lexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Szócikk a településről - http://kiliman.nagykar.hu/keptar/2739/29050.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.

Insert failed. Could not insert session data.