Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.6 MB
2008-11-24 11:48:36
 Nagykanizsai Maraton 2008 11 20 046sz 01old - Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
889
2575
Rövid leírás | Teljes leírás (2.33 KB)

Nagykanizsai Maraton 2008. november 20. 46. szám 1. oldal - Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme


A cikk szövege:

A HÉT HÍRE
Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme
A városi monográfia népszerűsítése a cél
Nagy érdeklődés kísérte Kaposi Zoltán előadását, aki Kanizsa kereskedelmének 1690-1849 közötti időszakáról beszélt a városi monográfiát népszerűsítő programsorozat első állomásán.
Nagykanizsa történetének és lakóinak találkozása volt a Halis István Városi Könyvtár által szervezett Mindentudás Nagykanizsai Egyeteme első előadása. Felnőttek és diákok nagy számban hallgatták élvezettel Kaposi Zoltán Kanizsa kereskedelmének története 1690-1849-ig című előadását. A helyi televízió hamarosan műsorára tűzi az előadást, s ezzel párhuzamosan kölcsö-nözhetővé válik a felvétel a könyvtárból. Az utolsó, koráb-
ban kitűzött cél akkor teljesül, amikor a városi monográfia két kötetének teljes tartalma mellett a tévéfelvétel is közvetlenül megtekinthető lesz a könyvtár honlapján. A szervezők reményei szerint sok pedagógus és diák él majd a lehetőséggel, és ismerkedik meg Nagykanizsa múltjával az interneten keresztül. Az előadássorozathoz egy folyamatosan bővülő játék is kapcsolódik, melyet az érdeklődők a www.jatek.nagykar, hu webcímen érhetnek el.
Segítségével mindenki „maga elé veheti" a két kötetet és a feltett kérdésekre megkeresheti - szintén számítógépe segítségével - a válaszokat. Ekkor persze, már bele kell olvasni a kötetekbe. És éppen ez a fő célja a Halis István Városi Könyvtárnak. Nevezetesen az, hogy minél többen beleolvassanak, illetve olvassák el a köteteket, vagy azok számukra fontosnak látszó fejezeteit. „Nem tűztünk ezzel magunk elé kevesebbet, mint azt,
hogy az a nagyszabású kutatói és történetírói munka, mely ezekben a kötetekben testet öltött, igazi hatással legyen arra a képre, melyet minden kanizsai élete során kialakít városáról" - mondta Czupi Gyula, a könyvtár igazgatója. A Mindentudás Nagykanizsai Egyeteméről, illetve a következő, szintén ingyenes december 15-ei előadásról további információk a www.nagykar.hu honlapon találhatóak.
M

Insert failed. Could not insert session data.