Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
1.08 MB
2009-06-05 16:12:29
 Nagykanizsai Maraton 2009 06 05 022sz 07old.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
389
1169
Nagykanizsai Maraton 2009. június 5. 022. szám 7. oldal

A cikk szövege:

Gyereknap - gólyalábon
A Művészetek Palotája gyermeknapjára idén a nagykanizsai Gólyalábasokat is meghívták vendégül
A nagyszámú közönség a szabadban és a Palota hatalmas tereiben sokféle játékkal és programmal ismerkedhetett. Ebben a sokadalomban jelentek meg a kanizsai gólyalábak és gólyalábasaik. Már a „bemelegítést" is sokan figyelték, aztán egyre többen maguk is megpróbálkoztak a falábon járás tudományának elsajátításával. Innentől már nem volt megállás, a gólyalábak elindultak, és unokák nagyszüleikkel, gyermekek
szüleikkel hágtak fel a lábakra, és boldogan mutatták egymásnak új tudományukat. A Magyar Televízió stábja is felfigyelt a mozgásra, mely a kanizsaiak körül kerekedett, és felvételt készített a csapatról.
A műsor gólyalábas részlete látható a www.golyalab. nagykar.hu honlapon. A csapat vezetője, Czupi Gyula elmondta, nagy öröm volt számára, hogy a gólyalábazás kapcsán a városról és a könyvtárról is beszélhetett a televízió nézőinek. A helyszínen a megeredő eső ellenére sokan ismerkedtek meg a gólyalábazással, utoljára csak azok maradtak a szabad ég alatt, akik ezzel próbálkoztak. Végül az eső mindenkit fedett helyre kényszerített. Itt volt az alkalom arra, hogy a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház tervezett körüljárását megejtsék a gólyalábasok, akik ilyen szerepléseik alkalmával nemcsak színes hírét viszik Nagykanizsának, hanem maguk is megismerkednek a világ ezer csodájával, ezen a napon e két rendkívüli építménnyel.

Insert failed. Could not insert session data.