Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
504.95 KB
2013-01-14 13:03:20
 Zalai Hírlap 2013 01 14 011sz 03old - Inkább szórakozni.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
609
2614
Zalai Hírlap 2013. január 14. 11. szám 3. oldal - Inkább szórakozni

Inkább szórakozni?
Nagykanizsa (hba)
- Többféle módszer segítségével azt próbálják most felmérni a Halis István Városi Könyvtárban, hogy az olvasók hogyan használják a könyvtár szolgáltatásait.
Tervezik, hogy megjelennek frekventált helyeken, például bevásárlóközpontban is. Mint azt Czupi Gyula igazgató elmondta: fontos információ számukra, hogy a hozzájuk betérők milyen módon használják a gyűjteményt, milyen könyveket keresnek, olvasnak elsősorban, mely időszakban keresik fel többen a bibliotékát, s átlagosan mennyi időt töltenek el akkor a könyvek között.
Most már a begyűjtött adatok értelmezése zajlik, s a szakemberek igyekeznek leszűrni ezekből a lehetséges tanulságokat. Az igazgató szerint például az is látszik az adathalmazból, hogy a felsőoktatásban tanulók könyvtárhasználata átalakult. Eddig ugyanis a főiskolások, egyetemisták „hazajártak" a szakirodalomért, hiszen ebből értékes állománnyal rendelkezik a Halis István Városi Könyvtár. Ma már ez sokkal kevésbé jellemző, mert a legtöbb oktató elektronikus formában a hallgatók rendelkezésére bocsátja a kért irodalom jelentős részét.
Ezért a kortárs olvasó egyre inkább olyan könyveket keres, melyek a szabadidő hasznos eltöltését, a kikapcsolódást teszik lehetővé. Nyilván, ehhez igazodva kell majd megtervezni az újabb könyvbeszerzéseket.
Czupi Gyula hozzátette: további terveik közt szerepel, hogy a könyvtár népszerűsítésével frekventált helyeken, például bevásárlóközpontokban is megjelenjenek. Ez ügyben már folynak tárgyalások.
Czupi Gyula könyvtárigazgató
Fotó: Szakony Attila

Insert failed. Could not insert session data.