Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
767.83 KB
2015-01-07 15:04:18
 Zalai Hírlap 2015 01 03 002sz 03old - Halis-emlékév.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
678
2548
Zalai Hírlap 2015. január 3. 2. szám 3. oldal - Halis-emlékév

Frissített Hol, mi? és Halis-emlékév
Most a névadó életművét tennék közkinccsé
Nagykanizsa (hba) - Jelentős frissítés történt a Hol, mi? Kanizsai házak és lakói című internetes helytörténeti adatbázisban, illetve elindul a Halis-emlékév.
E két témában tartott sajtótájékoztatót tegnap a Halis István Városi Könyvtárban Czupi Gyula igazgató.
- A nagykar.hu internetes portálunk rendkívül fontos része a Hol, mi?, a Tarnóczky Attila által készített helytörténeti munka, ami mára egyfajta alapművé nőtte ki magát, hiszen már hivatkoznak rá például a 3. Kanizsai Monográfiában is - bocsátotta előre a bibliotéka vezetője. - Roppant érdekes olvasmányról van szó, hiszen a város 550 épületéről és azok egykori lakóiról tudhatunk meg belőle figyelemre méltó ismereteket. Kétféle változatban található meg portálunkon: az egyik egy online-verzió, ennek frissítését naponta végzi a szerző, a másik pedig pdf-dokumentum, aminek kiegészítésével éppen e napokban végzett Tarnóczky Attila.
Czupi Gyula hozzáfűzte: mindenkinek ajánlja a holmi.nagykar.hu címen elérhető kiadvány böngészését, akit érdekel városa története, izgalmas múltja.
A sajtótájékoztatón jelen lévő Tarnóczky Attila elmondta: a keresést segítendő, névmutatót is készített, melyben az összesen 4700 címszó melletti oldalszámok egyben linkek is, így azonnal a keresett szócikkhez ugorhat az olvasó.
Czupi Gyula egyúttal bejelentette: 2015-öt névadójuk, az éppen 160 éve született Halis István életműve elektronikus és hagyományos módú megismertetésének szentelik.
- Szeretnénk figyelemre érdemes írásaiból megjelentetni egy válogatást, továbbá önálló köteteinek hasonmás változatait nemcsak kölcsönözhetővé, hanem megvásárolhatóvá is tesszük a könyvtárban - mondta.

Insert failed. Could not insert session data.