Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
695.04 KB
2015-08-19 14:35:39
 Zalai Hírlap 2015 08 19 194sz 03old - Egy rejtőzködő Halis-mű.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
606
2286
Zalai Hírlap 2015. augusztus 19. 194. szám 3. oldal

Egy „rejtőzködő" Halis-mű került napvilágra
Nagykanizsa (hba) - Pénteken lesz Halis István helytörténész, várospolitikus és író születésének 160. évfordulója.
Ennek kapcsán az idei évet annak szenteli a Halis István Városi Könyvtár, hogy minél szélesebb körben megismertesse a névadó életművét. Czupi Gyula, a bibliotéka igazgatója tegnap sajtótájékoztatón foglalta össze a jubileumi év eddigi történéseit és szólt a legújabb fejleményekről is.
-A HALIS-160 évünk célja, hogy az olvasóközönséggel és az érdeklődő kanizsaiakkal megismertessük Halis István életművét - bocsátotta előre. - Ennek keretében igyekeztünk nemcsak a korabeli helyi, hanem az országos lapokból is összegyűjteni az írásait és több formában közkinccsé tenni azokat. Most egy olyan műre hívta fel figyelmünket Tarnóczky Attila helytörténész, amelyre eddig sehol nem találtunk utalást. Ez pedig a Kétszáz év előtt című történelmi regény, ami hivatalosan a születésnapon kerül fel az internetre. Ez 1922-ben jelent meg a Zalában, s 3 kedves témája ötvöződik benne: a misztikum, a tudomány és a szerelem.
Czupi Gyula azt is elmondta: a jubileum alkalmából jövő héten kedves emléktárgyat, egy-egy doboz, a várospolitikust ábrázoló plakett fotójával ellátott gyufát ajándékoznak a könyvtárba látogató olvasóknak.

Insert failed. Could not insert session data.