Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



 
2.04 MB
2015-09-24 11:10:33
 Zalai Hírlap 2015 09 23 223sz 16old - Papírra rótt csodák.jpg
 

image/jpeg
Nyilvános Nyilvános
555
2190
Zalai Hírlap 2015. szeptember 23. 223. szám 16. oldal

Papírra rótt csodák
KÖNYVEK Kiállítás nyílt a szerzetesek ránk hagyott örökségéből
A kiállítás néhány gyönyörű könyve fölött tart rövid kultúrtörténeti eszmecserét Steinhardt László, Kardos Ferenc, Nagy Zoltán és Váron István plébános, a két hétig látható tárlat főszervezője
Nagykanizsa (hba) - Az országos vonatkozású Ars Sacra Fesztivál keretében az egykori kanizsai ferences szerzetesek könyvtárának darabjaiból nyílt kiállítás tegnap.
A Halis István Városi Könyvtár-beli tárlat a Szent József plébániához, illetve Váron István plébánoshoz köthető, de hozzátette a maga részét a bibliotéka is.
- A Szent József Plébánia könyvtárából a ferencesek által ránk hagyott könyveket hoztam: egyrészt régi köteteket, másrészt olyanokat, amelyeknek a kinézete érdekes, vagy különösen patinásak -hallottuk tőle. - Van például egy 18. századi Bibliánk és értékes anyakönyvekbe is bepillantást nyerhet a látogató ezen a kiállításon.
Az izgalmas tárlat apropóját a szerzetesek éve és a szakrális művészetek hete, az Ars Sacra Fesztivál adja.
A megnyitón két előadás is elhangzott. Az atya bemutatta, hogy a szerzetesi könyvtárak hogyan járultak hozzá a társadalom épüléséhez. Kardos Ferenc, a könyvtár igazgató-helyettese pedig az internet és a Biblia kapcsolatáról beszélt. A kiállításon 70 muzeális értékű és 300 kölcsönözhető, a Szentírásról és szerzetesekről szóló könyv látható.

Insert failed. Could not insert session data.